MLADA MOSTARKA JURI KA VRHU: Htjeli su je i Hrvatska i Srbija, a onda je otac sve presjekao…

Foto: Facebook

Na Europskom prvenstvu u plivanju koje se odvija u Rimu, na svoje dolaze brojni mladi aduti koji će, ne dođe li do zastoja, u jakoj konkurenciji trajati godinama.

Među njima, veliki uspjeh ostvarila je i 16-godišnja Mostarka Lana Pudar, velika sportska nada Bosne i Hercegovine, koja je osvojila europsko zlato na 200 metara delfin. Bio je to do sada najveći uspjeh mlade plivačice u seniorskoj konkurenciji, a izazvao je oduševljenje u hrvatskom susjedstvu, s novim velikim korakom sportašice koja obećava jako puno.

U svojoj finalnoj utrci, Pudar je ‘potukla’ sve konkurentice držeći prvo mjesto od početka do kraja na 200-metarskoj dionici delfinovim stilom. Time je potvrdila da je u Rim došla u odličnoj formi, a ranije, to je pokazala i broncom na 100 metara delfin.

Blistala među juniorima
Ranije na svojem plivačkom putu, Lana Pudar je u juniorskoj konkurenciji imala po tri zlata i srebra na europskim prvenstvima u tom uzrastu. Lani je bila brončana i u jakom seniorskom društvu, na 200 metara leptir na Svjetskom prvenstvu u kratkim, 25-metarskim bazenima, a sada se može pohvaliti i velikim zlatom.



Odvijala se i posebna ‘borba’
Mlada Mostarka je na na pobjedničkom postolju u Rimu slavila s europskim zlatom u seniorskoj konkurenciji, čime je izazvala puno pohvala u medijima u BiH, a ranije, pamte se priče koje su se oko Pudar odvijale zbog nadmetanja pod čijom će zastavom plivati.

Spominjali su se pritom i Hrvatska i Srbija, no za obitelj nije bilo dvojbi kako će ići dalje, što je svojedobno javno izrazio Lanin otac Velibor, koji se također bavio sportom, kao golman koji je najveći trag u svojem Mostaru ostavio kao član Veleža.

Nije tajio što obitelj želi
Velibor Pudar je sve priče oko Hrvatske, Srbije i svih opcija za obitelj presjekao riječima koje su odjeknule u javnosti.

‘Molim vas da više ne zamarate s pitanjima pod kojom zastavom će Lana Pudar plivati, na ovo pitanje više ni Lana ni mi ne odgovaramo. Lana će plivati za BiH, zemlju svog rođenja, zemlju svog porijekla i zemlju koju nosi u srcu’, poručio je Velibor Pudar svima koje to zanima, a u sjajnom rimskom nastupu, 16-godišnja velika sportska nada je za BiH ostvarila i veliki seniorski uspjeh.

 

Komentari