Mjesec dana zatvora za upravljanje vozilom bez vozačke, morat će platiti i novčanu kaznu

Policija/Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Muškarcu koji upravljao automobilom bez vozačke te tijekom izrečene zabrane upravljanja, izrečena je zatvorska kazna, a morat će platiti i onu novčanu.

Naime 42-godišnjak koji nije posjedovao valjanu vozačku dozvolu, a bila mu je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije uhvaćen nakon što je sudjelovao u prometnoj nesreći.

Za izazivanje prometne nesreći, koliko je poznato nije kriv, no svejedno će snositi posljedice. Uz kaznu od mjesec dana zatvora, morat će platiti i 5000 kuna kazne.

“42-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom I. Petruševec te je kod kućnog broja 91 sudjelovao u prometnoj nesreću s materijalnom štetom.



Obavljenim provjerama je utvrđeno da je upravljao motornim vozilom B kategorije prije stjecanja prava na upravljanje i u vrijeme kada mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije.

Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjen je kaznom zatvora u trajanju od 30 dana i novčanom kaznom u iznosu od 5000 kuna te mu je ujedno izrečena i zabrana upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci koja će se izvršiti nakon što osumnjičeni stekne pravo na upravljanje motornim vozilom, odnosno nakon izdavanja vozačke dozvole”, stoji u priopćenju PU Zagrebačke.

Komentari