Mitropolit Porfirije uputio uskrsnu čestitku kardinalu Bozaniću

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije uputio je u povodu Uskrsa čestitku zagrebačkon nadbiskupu kardinalu Josipu Bozaniću, u kojoj ističe da će kršćani ‘praznik nad praznicima’ dočekati i proslaviti u okolnostima koje nisu očekivali, ali da radost neće izostati.

Radujući se nadolazećem Uskrsu, upućujem Vama, uzoriti kardinale i brate u Kristu, Vašem svećenstvu i pastvi u ime svih pravoslavnih kršćana koji žive na prostoru Republike Hrvatske i u svoje osobno ime, najsrdačnije čestitke, navodi u svojoj čestitci mitriopolit Porfirije uz tradicionalni uskrsni pozdrav: “Hristos vaskrese – vaistinu vaskrese”.

“Vrijeme u kojem živimo suočilo nas je s izazovom u vidu pandemije koronavirusom i, po tko zna koji put, podsjetilo na svu krhkost ljudskog života. Istovremeno, pred nama je zahtjev da se svakodnevno podsjećamo na one vrijednosti koje su univerzalno dobro ljudskog društva a koje bi se, sve zajedno, mogle prepoznati u Božjoj zapovijedi: ‘Ljubi bližnjega svojega kao samoga sebe’. Ljubav se prepoznaje u mnogim našim djelima: solidarnosti, odgovornosti za drugoga, suzdržavanju… Ona je naša neophodnost ukoliko želimo savladati ovog nevidljivog, ali silnog neprijatelja”, dodaje se u čestitci.

Krist je naš Gospodin i na njemu i na ljubavi njegovoj temeljimo našu vjeru da će i ovo iskušenje proći i da ćemo se vratiti svakodnevnom životu, ispunjenom mirom i radošću, kaže se uz ino u čestitci mitropolita Porfirija zagrebačkom nadbiskupu kardinalu Bozaniću.



Komentari