Misteriozni šeik iz Emirata odlučio Hrvatskoj donirati 11,5 tona zaštitnih maski za lice

Damjan Tadic / CROPIX

Hrvatska je dobila donaciju 11,5 tona zaštitnih maski za lice od bogatog šeika iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, pa je Vlada danas otkazala posao vrijedan 19 milijuna kuna koji je bio dogovoren s pulskom tvrtkom koja je osnovana u studenom prošle godine.

Vlada je, naime, na telefonskoj sjednici stavila izvan snage prekjučerašnju odluku kojom se iz proračunske zalihe trebalo isplatiti gotovo 19 milijuna kuna za predujam tvrtki MEDICAL AND PHARM TRADING d.o.o. koja je trebala isporučiti milijune zaštitnih maski.

Donaciju je uputio jedan bogati šeik iz Abu Dhabija koji je htio ostati anoniman, s njime su hrvatske vlasti uspostavile kontakt prije mjesec i pol dana, ali je do realizacije, tvrde u Vladi, došlo danas.

Avion Croatia Airlinesa, sa zaštitnim maskicama, sletjet će u Zagreb oko 20 sati. Premijer Plenković je rekao da su išli u nabavu jer je Hrvatskoj žurno potrebna zaštitna oprema, a sada kada je donacija reralizirana, odustalo se od posla.



U pulskoj tvrtki koja je dobila višemilijunski posao od kojega se na kraju odustalo kažu da nisu razočarani.

“Nema nikakvih problema. Nama je ovo bila dobra reklama. Danas smo dobili još 100 upita od privatnih tvrtki. Dostavit ćemo maske po najboljim cijenama. Dakle, bez komentara smo”, rekao je Jutarnjem listu vlasnik tvrtke Dominik Gjoni.

Vlada je odlučila kupiti zaštitnih maske iz Kine za 19 milijuna kn od netom osnovane tvrtke. Domaće proizvođače nisu kontaktirali

Vlada je odlučila kupiti zaštitnih maske iz Kine za 19 milijuna kn od netom osnovane tvrtke. Domaće proizvođače nisu kontaktirali

Komentari