Mišić: HDZ i Bandić igraju se s građanima Zagreba

Matej Mišić, zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini iz redova SDP-a iznio je za portal Otvoreno očekivanja od današnje sjednice o Generalnom urbanističkom planu (GUP).

“Ne znamo hoće li i HDZ odustati od svojih amandmana, još nismo dobili nikakvu obavijest o tome. Upravo smo dobili obavijest da je gradonačelnik Bandić i njegov klub povukao sve amandmane, njih 71. Time su ponovno pokazali koliko neozbiljno doživljavaju ovaj GUP.

Nakon što je više od četiri godine trajao postupak, od prve odluke da se ide u izmjene GUP-a, pa do sedmog mjeseca 2019. godine, kada je prvi put GUP došao na skupštinu i povučen je, do činjenice da je ministarstvo dva puta vraćalo na doradu GUP, iako bi po zakonu smjelo samo jednom, pa do posljednje apsurdne činjenice gdje su na sam dan sjednice Gradske skupštine podnijeli ukupno 86 amandmana. Imali svo vrijeme ovog svijeta, no  pokazuju da se igraju s građanima grada Zagreba”, rekao je Mišić.

Na pitanje novinara kako komentira navode medija, da je HDZ pokušao  kroz amandmane svom članu odbora legalizirati zemljište od nekoliko tisuća kvadrata, odgovara:



“Ne sumnjamo da je HDZ odjednom ove ‘ponoćne’ amandmane podnio radi interesa građana grada Zagreba. Imali su vremena tri mjeseca, otkad su vidjeli konačnu verziju GUP-a donijeti odluku. Ali oni su se tri mjeseca bavili politiziranjem. Nisu bili sposobni uopće donijeti odluku, nego u posljednjem trenu donijeli su 15 amandmana na sjednicu. Čuo sam da će povući nekoliko amandmana, što će biti s ostalima, ne znamo”, rekao je naš sugovornik.

“Postoji mogućnost i da HDZ povuče sve amandmane i da glasujemo danas o GUP-u. Saznat ćemo što će biti uskoro.”

“Izgledno je da je Bandić svoje amandmane napisao već ranije, jer je na isprintan dokument rukom nadopisan datum. Malo je vjerojatno da je netko u Gradskoj upravi bio cijelu noć budan i pisao amandmane od trenutka kad je HDZ objavio svoje amandmane”, rekao je Mišić i ponovio:

“To je sve igra u režiji Bandića i HDZ-a, oni tko neće imati pozitivne posljedice od toga su građani grada Zagreba”, rekao je Matej Mišić za Otvoreno.

Komentari