Mirta Šurjak: Nadam se pobjedi Hrvatske, želim vidjeti sjajno finale protiv Argentine

Foto: Instagram

Sportska novinarka Hrvatske televizije Mirta Šurjak u intervjuu za talijanski nogometni portal www.calciostyle.it izjavila je kako u finalu Svjetskog prvenstva želi vidjeti Argentinu i Hrvatsku.

Talijanski su je novinari intervjuirali kao protagonisticu spota za pjesmu “Mi manca il calcio”, koji izvodi milanski pjevač Ermanno Fabbri i koja govori o tome kako Talijanima nedostaje nogomet. I Mirta se dotakla te teme.

“Čudno je ne gledati Italiju na Svjetskom prvenstvu”, kazala je Mirta Šurjak, dodajući da se nada da će u finalu zaigrati hrvatska nogometna reprezentacija. “Nadam se pobjedi Hrvatske, želim vidjeti sjajno finale protiv Argentine. Ovo je zadnja prilika za Lionela Messija. Ali Brazil i Francuska također su konkurenti za finale”, kazala je Mirta, koja se osvrnula i na dosadašnje predstave Vatrenih na SP-u u Katru.

“Jako sam zadovoljna utakmicom koju smo u nedjelju odigrali (op.a. pobjeda protiv Kanade 4:1). U prvoj utakmici protiv Maroka, gdje smo remizirali 0:0, izbornik Zlatko Dalić nije želio riskirati, bio je vrlo oprezan. Sada je jako bitno biti prvi u našoj skupini jer nam je nakon toga samo nebo granica. Nemoguće je zaboraviti da smo u zadnji tren ušli u finale Lige nacija. Kada smo pod pritiskom, radimo najbolje, što smo pokazali u Rusiji”, kazala je Mirta.



“Hrvatska ima iskustvo, odlične igrače. Po meni, naš nedostatak je što nemamo desnog vanjskog i na toj poziciji moramo improvizirati. Ali mislim da trenutno imamo najbolji vezni red na svijetu i mladog središnjeg braniča poput Joška Gvardiola, koji je vrlo dobar i dominantan na terenu”, dodala je.

Za kraj se osvrnula na narednu utakmicu Vatrenih, sraz protiv Belgije u četvrtak od 16 sati.

“Kao što sam rekla, Hrvatska ima priliku osvojiti sve nakon što prođe svoju skupinu. Belgija nije ista momčad koju smo vidjeli u Rusiji i možda ovaj rezultat protiv Maroka nije veliko iznenađenje”, kazala je Mirta.

 

Komentari