Miroslav Škoro: Podmetanje požara pod automobil neviđen je pokušaj zastrašivanja i terora nad građanima Zagreba

Miroslav Škoro/Marko Prpic/PIXSELL

Predsjednik Domovinskoga pokreta Miroslav Škoro osvrnuo se na podmetanje požara pod automobil građanke Zagreba koja je javno uputila prigovor na buku koju izaziva žičara koja prolazi iznad njene kuće u Gračanima.

Kandidat za gradonačelnika Zagreba putem društvenih mreža uputio je zahtjev svim nadležnim tijelima za hitno postupanje.

Škoro u priopćenju kaže kako bi podmetanje požara pod automobil građanke koja je javno prigovorila na previsoku razinu buke mogao predstavljati do sada neviđen pokušaj zastrašivanja i terora građana Zagreba.


Dodaje kako okolnosti tog čina upućuju na moguću vezu toga kriminalnog čina s “političko poslovnim” grupacijama kojima bi mogli smetati zahtjevi za poboljšanjem projekta “ŽIČARA”.

Kao kandidat za gradonačelnika Zagreba javno je poručio svim interesnim skupinama u Zagrebu, svima onima koji zbog svojih interesa pokušavaju zastrašiti građane koji upozoravaju na manjkavosti javnih projekata ili postupaka javne nabave, da ću poduzeti sve zakonom dopuštene mjere da se ovakvo što u našem Zagrebu nikada više ne dogodi.

“Poštenim i zakonitim načinom upravljanja u Gradu Zagrebu, nestat će svaka mogućnost da bilo tko ovako prijeti bilo kojem građaninu Zagreba”, napisao je Škoro.

Također pozvao je sve nadležne institucije i sve uključene u projekt ‘ŽIČARA’: investitora, projektante, izvođače, nadzorne ograne i tijela javne vlasti da prihvate sve opravdane zahtjeve građana, utvrde nedostatke i otklone ih.

“Pozivam MUP da provede hitne istražne radnje kako bi utvrdio počinitelje ovoga kriminalnog čina te ih privede pred sud. Pozivam ih da odmah ispitaju moguću vezu tog nemilog događaja s izbornom kampanjom koja je u tijeku, moguću vezu s političko-interesnim skupinama u Gradu Zagrebu, te da poduzmu sve žurne i radikalne mjere kako bi se identificirali, zaustavili svi oni koji se usuđuju zbog svojih ugroženih interesa provoditi teror nad građanima Zagreba”, napisao je Škoro.

Naglasio je kako Zagreb mora biti miran, siguran grad za sve građane i posjetitelje.

“Zagreb mora biti grad za sve nas, ne samo za interesne skupine!”, napisao je Miroslav Škoro na Facebooku.


Komentari