MIRO BULJ: Vjerovao sam svima u Stožeru, ali mjere ne mogu biti asocijalne i diskriminatorne

Goran Mehkek / CROPIX

Sinjski gradonačelnik i član Mosta Miro Bulj gostovao je u emisiji HRT-ovoj Nedjeljom u dva. Objasnio je svoje stajalište o Covid potvrdama i cijepljenju.

“Covid potvrde su uvedene nezakonito. Ja nisam mogao donijeti drugu odluku kao gradonačelnik svih građana, nije vrijeme da se dijelimo i ovo nije zakonita odluka”, rekao je na početku emisije Bulj.

Podsjetimo, Bulj je na svoju ruku odlučio ukinuti Covid potvrde u Sinju.

Istaknuo je da su vladajući odluku o Covid potvrdama donijeli kao drumski razbojnici.



“Ja sam prvi kad se pojavila pandemija držao mjere, ali kako vrijeme prolazilo dogodila se stožerokracija”, naglasio je.

“Ovo nije propisano zakonom, ovo je stožerokracija! Kao šumski razbojnici su preko vikenda donijeli odluku da u ponedjeljak moramo imati Covid potvrde. Da je ovo zakonito onda se ne bi donijela izmjena zakona. Sami su priznali da nije zakonito, da je mene bi već davno kaznili zbog ovoga”, kaže Bulj naglasivši da on nije antivakser.

“Vjerovao sam svima u Stožeru, ali mjere ne mogu biti asocijalne i diskriminatorne”, tvrdi.

“Dok sam ja gradonačelnik Grada Sinja neću dijeliti hrvatski narod, svi građani će imati dostupne usluge bez ikakvih ograničenja”, istaknuo je te dodao da cijepljeni i necijepljeni podjednako šire zarazu.

 

Komentari