Miro Bulj pozvan na obavijesni razgovor: Uručili su mi optužni prijedlog za kršenje mjera na dan Alke

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Sinjski gradonačelnik Miro Bulj poručio je kako je pozvan na obavijesni razgovor na policiju te kako mu je uručen optužni prijedlog zbog nepoštivanja mjera.

“Dragi prijatelji, policija me pozvala na obavijesni razgovor i uručila mi optužni prijedlog zbog kršenja mjera na dan Alke”, napisao je Bulj na Facebooku.

“Radostan sam jer je to ništa naspram zadovoljstva što su sinjski ugostitelji zaradili, naše se Sinjanke i Sinjani ali i naši gosti dobro zabavili”, dodao je.



Poziv na policiju komentirao je i za portal Index.hr.

“Zvali su me danas iz policije, bio sam tamo i primio sam optužni prijedlog. Mislim da je nešto za remećenje javnog reda i mira”, rekao je Bulj za portal.

“Poslije dana Alke sve me veseli, bili su prijatelji iz Grčke, Italije, Španjolske. Veseli su, raspoloženi. Bilo je puno trkalište, puna pijaca, trgovi, koncert… Nikad više svita nije bilo na trgu. Bilo je veselja. Alkari su slavili. Veseli me što su naši ugostitelji, OPG-ovci mogli zaraditi” rekao je.

‘Neka me zatvore’

Tvrdi i kako ga optužni prijedlog ne zabrinjava.

“Ovaj optužni prijedlog me ne zabrinjava, ako me treba zatvoriti, neka. Svi dužnosnici su bili tu, bilo je sve puno. I za sve svoje grijehe neka me zatvore. Ja preuzimam sve grijehe, i Plenkovićeve. Išli su u alkarske dvore, išli su u crkvu, meni nije problem što se tamo nisu poštovale mjere. I za to ću ja preuzeti krivnju”, rekao je Bulj.

“Neka me slobodno zatvore za sve, za dužnosnike, za prepuno gledalište. Ja sam veseo. Ja bih molio da za sve grijehe zatvore mene, da ne kažnjavaju druge. Ne zamjeram nikome ništa, samo neka budu razumni”, nastavio je,

Upozorava kako mjere stvaraju velik problem za hodočasnike.

“Nama sad dolaze hodočasnici pred Gospu, već ih je 5000 došlo. Neka nam daju barem do 3 sata ujutro da rade kafići, da hodočasnici mogu normalno na WC. Mi imamo jedan javni WC u Sinju. Ako nam ne dozvole, možemo jedino dovesti kemijske WC-e, to nije higijenski”, rekao je.

‘Zaustavite ovu represiju’

Uputio je još jedan apel.

“Zamolio bih još jednom javno da zaustave ovu represiju. Izvršili su pritisak da se ništa ne događa. Nakon koncerta Hladnog piva i Thompsona krenuli su represijom na Sinj. Thomsonov koncert je bio u privatnoj organizaciji. Bili smo jedinstveni da se sve održi, nismo se dijelili na lijeve i desne. Bili su pritisci da se zaustavi, ali veselje je veliko u meni nakon ove Alke, koja je naš brend”, govori sinjski gradonačelnik.

Ističe da su mladi ugroženi mjerama.

“Ugrožen je život mladih koji idu u Livno, preko granice se idu zabavljati. Veliki su kilometri, mladi voze, opasnosti su velike. Moraju li se događati prometne nesreće? Neka me zatvore, ja sam veseo čovik. Taj pritisak koji se radi na Sinj, šalju inspektore… Nemojte nam krasti Alku i Gospu, samo to nam je ostalo, sve drugo ste uništili. Neka me slobodno zatvore, ja sam im najveći virus, veći i od covida”, zaključio je na kraju Bulj.

‘Moramo živjeti s virusom kao što smo živjeli sa svim virusima u povijesti čovječanstva’

Na Facebooku je ponovno upozorio kako ni na Pelješkom mostu nisu poštivane mjere.

“Plenković i Bozinović donose političke odluke i mjere koje se prilagođavaju ovisno tome kako njima zatreba. Tako korone nije bilo na dan izbora, nije je bilo ni na Pelješkom mostu kad ga je hdzova svita otvarala…

Mi moramo živjeti s virusom kao što smo živjeli sa svim virusima u povijesti čovječanstva i ne možemo se samo zatvoriti. Baš zato Vlada i Stožer donose političke odluke i nekad za iznimne dane i okolnosti dopuštaju ono što inače nije dopušteno. Inače bismo izgubili sve što naše živote čini vrijednima življenja.

Problem je što HDZ takve odluke prilagođava samo sebi i što ne žele čuti vapaj nas Sinjana koji im danima govorimo koliko je nama Alka važna. Nisu željeli ni malo olabaviti mjere i produžiti barem radno vrijeme ugostiteljskih objekata jer bi ljudi svakako slavili ili po kućama ili u konobama ili se okupljali po različitim mjestima u Gradu.

Uostalom, pustili smo u zemlju milijun turista, svjesni moguće opasnosti ali svjesni i da se može umrijeti i od neimaštine. Zato smo u Hrvatsku pustili turiste, zato su naše plaže pune, kao i klubovi uz obalu, mladi se druže i zabavljaju. I trebaju, a naši djelatnici u turizmu zarađuju. Svjesni moguće opasnosti koja ljeti i nije tolika kao i inače.

‘Nastavljamo borbu za normalan život’

I što želite od nas više Plenkoviću i Božinoviću? Želite li možda da prestanemo živjeti? To sigurno nećemo. Barem mi u Sinju!

Možda sam dobio optužni prijedog ali kompromitirani Plenkovićev Stožer je sinoć u Sinju potučen do nogu. Zna to i Plenković, zato mu jučer nije bilo do ničeg. Nama ostalima je cijeli jučerašnji dan bio prekrasan! Nastavljamo borbu za normalan život! Ovaj optužni prijedlog me neće zaustavit!

Komentari