Miro Bulj: Ostavka je uvijek odgovoran čin. I Saboru i Vladi dolazi kraj kad su dva života izgubljena

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Ministar obrane Damir Krstičević u četvrtak je podnio izvanrednu ostavku nakon pada vojnog školskog aviona u kojem su poginula dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva kod mjesta Biljane Donje pokraj Zadra.

“Naša zadaća je da budemo s obiteljima i obiteljima ćemo pružiti svu potrebnu pomoć i podršku, sve ono što znamo i možemo. Želim kako ministar obrane izraziti i sućut svim pripadnicima HRZ-a i HV-a. Ovo je ogroman gubitak i za Hrvatsku vojsku. S današnjim danom podnosim ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade i ministra obrane”, rekao je Krstičević.

“Potresen sam današnjim događajima te kao bivši hrvatski vojnik izražavam duboku sućut obiteljima poginulih“, rekao je član saborskog Odbora za obranu Miro Bulj.

“Ostavka je uvijek odgovoran čin“, kratko je prokomentirao Bulj te nadodao da valja imati na umu da je kraj i Vladi i saboru uskoro, no da u ovom trenutku kada su dva života izgubljena, ne želi uplitati politiku u slučaj.



“Teško je u ovom trenutku išta govoriti, nakon dva izgubljena života, no evidentno je da treba više ulagati u ratno zrakoplovstvo, kako se ovakve tragedije ne bi ponavljale”, zaključuje Mostov zastupnik za Dnevno.hr.

Komentari