Mirela Holy: Nikad nisam skrivala da sam osvetoljubiva, a evo na koga sam mislila spominjući ‘dotepence’

Foto: Mirela Holy

Lavinu komentara pokrenula je bivša ministrica zaštite okoliša Mirela Holy kada je na Twitteru poručila da su Zagrepčani ‘fakat magarci’ jer šute ‘ko’ zadnji papci’ iako su posljednji u Hrvatskoj na popisu za cijepljenje, a potom i da su se ‘u Zagrebu cijepili preko reda različiti dotepenci’.

S obzirom na mnoštvo kritika koje su se sručile na nju, očekivalo bi se da je Holy požalila zbog svojih riječi. Evo što ona kaže Nakon što su je twitteraši nazvali “češkom dotepenkom”,

Holy je poručila da je iz komunikacije potpuno jasno da se ona zapravo referirala na one koji su iz drugih dijelova Hrvatske potegnuli čak u Zagreb kako bi se cijepili preko reda i koji su jednako nemoralni kao i Zagrepčani koji su se cijepili preko reda.

‘Dotepenac se u tom smislu odnosi na osobe koje se cijepe preko reda i tako pokazuju prezir prema svima koji čekaju na cjepivo prema parametrima rizičnosti’, precizirala je Holy.



‘Sigurno se Slavko Linić slučajno našao u uredu prijatelja Šostara baš kada su se pojavili viškovi doza, a i Boras je, eto, baš slučajno bio kod stomatologa. Zgodan niz koincidencija’, primjećuje Holy.

Po pitanju cijepljenja majke Alemke Markotić, ravnateljice Klinike za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’, kaže da je sama Markotić sudjelovala u postupku donošenja liste prioriteta, a prema toj listi u tom trenutku njena majka nije bila na toj listi. ‘Minimum pristojnosti je da se odgovorne osobe drže liste prioriteta koju su sami pomogli sastaviti’, definira Holy.

I ona se planira cijepiti, a među prvima je na Twitteru napisala da se s roditeljima koji su oboje u visoko rizičnim skupinama prijavila liječnici obiteljske medicine za cijepljenje.

Komentirala je i “ad hominem” Twitter raspravu s Bojanom Glavaševićem.

‘Nikada nisam skrivala da sam osvetoljubiva osoba. Ako je netko nekorektan prema meni i manipulira, vratit ću mu pogotovo kada taj netko, poput Bojana, ima itekako klijentelističkog putra na glavi’, kazala je Holy.

Zanimljiv je i odgovor na pitanje je li jedan od razloga objave zapravo njezina najava aktivnog sudjelovanja u kandidaturi Joška Klisovića (SDP) za gradonačelnika Zagreba.

‘Da, sudeći prema strukturi komentara ljudi na Twitteru, rekla bih da ljudima bliskima opciji Možemo! nije najbolje sjela Klisovićeva kandidatura, a ni njegova najava da ću mu pomagati. Bilo je daleko lakše kada SDP nije imao kandidata, ili kada se mislilo da će kandidat biti Maras. Klisović je sjajan kandidat za gradonačelnika i imat će kvalitetan tim i program, a to konkurenciji nije baš dobro sjelo’, zaključuje Holy.

Klisović pak kaže da Mirela Holy njegova suradnica u dijelu programa koji se odnosi na zeleni grad i kreativne industrije. Ona u tome ima puno iskustva i pozvana je da u tom dijelu pomogne svojim savjetima. Sigurno nije bila pozvana da komentira cijepljenje i zdravstvenu politiku.

Stajalište koje je iznijela nije moje, niti je na bilo koji način dio moga programa – rekao je Joško Klisović. Naglasio je kako Zagrepčane ne dijeli po tome jesu li dotepenci ili su više generacija u Zagrebu. To ni na koji način, nastavlja Klisović, nije dio njegova programa za Zagreb, piše Jutarnji list.

Holy digla buru na mrežama: I u Zagrebu su se cijepili preko reda različiti dotepenci; Glavašević: Smiješna je ta malograđanska perverzija lokalpatriotizma

Komentari