Minuta šutnje za Tuđmana: “Generacije građana bit će mu vječno zahvalne na svemu što je načinio”

Foto: Hina

Hrvatski sabor je minutom šutnje odao počast prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, koji je, istaknuo je potpredsjednik parlamenta Željko Reiner, bio vođa i vizionar koji je vjekovnu težnju hrvatskog naroda uspio ostvariti u najtamnijoj noći za naš narod.

“Predsjednik Tuđman bio je povjesničar, znanstvenik, državnik, vođa u ratu i miru, ali i vizionar koji je vjekovnu težnju hrvatskog naroda uspio ostvariti u najtamnijoj noći za hrvatski narod, u doba srbočetničke agresije i razaranja”, istaknuo je akademik Reiner na 22. obljetnicu Tuđmanove smrti, prenosi Index.

“Generacije građana bit će mu vječno zahvalne na svemu što je načinio”
Napomenuo je da se Tuđmanova politika temeljila na ujedinjenju i pomirbi svih Hrvata, na povratku u srednjoeuropski civilizacijski krug, kojemu je Hrvatska oduvijek pripadala, na ulasku Hrvatske u euroatlantske integracije, što smo i ostvarili.

Ali, njegova se politika temeljila i na obnavljanju hrvatske nacionalne samosvijesti te hrvatskih tradicija, kulturnog identiteta, jezika, kao i povezivanja iseljene i domovinske Hrvatske, naveo je Reiner.



“Na svemu što je načinio, generacije građana bit će mu vječno zahvalne, a mi koji smo imali čast s njim surađivati u stvaranju hrvatske države, bit ćemo do kraja života na to ponosni”, poručio je.

 

Komentari