Ministrica Obuljen Koržinek imenovana predsjednicom Komisije za odnose s vjerskim zajednicama

Zeljko Puhovski / CROPIX

Vlada RH u srijedu je na zatvorenom dijelu sjednice novom predsjednicom Komisije za odnose s vjerskim zajednicama imenovala ministricu kulture i medija Ninu Obuljen Koržinek, izvijestili su iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Kako se navodi u priopćenju, na Vladinoj sjednici razriješeni su dosadašnji predsjednik i članovi Komisije za odnose s vjerskim zajednicama, Dražen Bošnjaković, Zdravko Marić, Gordan Grlić Radman, Ivan Malenica, Josip Aladrović, Blaženka Divjak i Nina Obuljen Koržinek.

Novom predsjednicom Komisije imenovana je Nina Obuljen Koržinek, a članovima Zdravko Marić, Gordan Grlić Radman, Ivan Malenica, Josip Aladrović i Radovan Fuchs.

Na zatvorenom dijelu Vladine sjednice dr. Bruno Kragić imenovan je glavnim ravnateljem Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža.



Duška Mia Franić imenovana je članicom Upravnog vijeća Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, kao predstavnica ministarstva nadležnog za poljoprivredu.

Vlada je danas na zatvorenome dijelu svoje 14. sjednice utvrdila stajalište Republike Hrvatske za sastanak Vijeća za poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH), 19. i 20. listopada. S obzirom da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju, navodi se u priopćenju.

Također, utvrđeni su odgovori Republike Hrvatske na pisma službene obavijesti Europske komisije broj 2020/0331, u vezi s osiguranjem i reosiguranjem, te broj 2020/0332, u vezi s osposobljavanjem vozača i vozačkim dozvolama. Sadržaj korespondencije s Europskom komisijom u ovakvim slučajevima se javno ne objavljuje, navodi se u priopćenju.

Utvrđeno je i pisano očitavanje Republike Hrvatske na prethodnu odluku u predmetu pred Sudom Europske unije broj C-242/20. Sadržaj očitovanja podnesenih u sudskom postupku pred Sudom Europske unije, prije objave presude Suda javno se ne objavljuje.

Također donesena je Odluka o prihvaćanju Godišnjeg obračuna strateških robnih zaliha za 2019. i utvrđivanju Izvješća o upravljanju za 2019. godinu

Vlada je usmeno izvještena o stanju iskorištenosti Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj, priopćila je Vladina Službe za odnose s javnošću.

Komentari