MINISTARSTVO ZNANOSTI I OBRAZOVANJA: Od ponedjeljka većina škola i dalje u učionicama, 23 online

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Od ponedjeljka 17. siječnja nastava će se u većini škola i dalje održavati u učionicama, na daljinu će je pratiti učenici 23 škole u osam županija, a mješoviti model primjenjivat će se u dvije škole u Vukovarsko-srijemskoj županiji te u jednoj srednjoj školi u Istarskoj županiji.

Prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, od petka od 23 škole u kojima će se u drugom tjednu drugog polugodišta nastava odvijati na daljinu, odnosno po C modelu, 15 je osnovnih i osam srednjih škola.

Pet ih je u Splitsko-dalmatinskoj županiji – OŠ “Dr. fra Karlo Balić” u Šestanovcu, OŠ Studenci, OŠ S. S. Kranjčevića u Lovreću, OŠ Ante Anđelinovića u Sućurju i Srednja tehnička prometna škola u Splitu.

Na području Vukovarsko-srijemske županije po modelu C nastava će se provoditi u OŠ D. Trstenjaka u Posavskim Podgajcima, OŠ A. i S. Radića u Gunji, OŠ I. Filipovića u Račinovcima, OŠ Gradište i OŠ Bršadin.


U dvjema školama te županije – OŠ M. Lovraka u Županji i Tehničkoj školi u Vinkovcima, nastava će se provoditi po mješovitom, odnosno modelu B.

Nastavu će na daljinu pratiti i učenici četiriju škola Dubrovačko-neretvanske županije – osnovnih škola Cavtat, Janjina i Mljet te Medicinske škole.

U Zadarskoj županiji online nastava i dalje će se provoditi u Tehničkoj školi, Strukovnoj školi Vice Vlatkovića i Školi primijenjene umjetnosti i dizajna.

Od idućega tjedna model C primjenjuje se u dvije škole u Sisačko-moslavačkoj županiji – OŠ Dvor i Ekonomskoj školi Sisak.

U Istarskoj županiji na nastavu na daljinu prelaze OŠ Milana Šorga u Oprtlju i SŠ Mate Balote u Poreču, a u Talijanskoj srednjoj školi Leonardo da Vinci u Bujama i dalje se primjenjuje mješoviti model nastave.

Po jednu školu na online nastavi imaju Primorsko-goranska županija (Srednja škola “Vladimir Nazor” u Čabru) i Grad Zagreb (OŠ Ivanja Reka za učenike od 5. do 8. razreda do srijede 19. siječnja).

Komentari