Ministarstvo zdravstva s HZZ-om osiguralo sredstva za 2000 pripravnika

HRT

Sljedeće godine 2000 pripravnika iz zdravstvenog sektora dobit će priliku za obavljanje pripravničkog staža koji im je nužan za samostalan rad, izvijestilo je u petak Ministarstvo zdravstva dodajući da to omogućuje zapošljavanje gotovo svih pripravnika koji imaju obvezu odrađivanja staža.

Rezultat je to zajedničkih napora Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koji su pronašli dodatna sredstva kako bi omogućili svim pripravnicima ulazak u zdravstveni sustav, stoji u priopćenju.

Sredstva za zapošljavanje pripravnika ranijih su se godina osiguravala putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje provedbom mjera aktivne politike zapošljavanja u Republici Hrvatskoj. S obzirom da su iz navedenoga izvora za 2020. godinu osigurana sredstva za zapošljavanje samo 170 pripravnika zdravstvene struke nastao je problem u pronalaženju financijskih sredstava za zapošljavanje i ostalih pripravnika koji čekaju odrađivanje pripravničkog staža.

Upravo je iz tog razloga Ministarstvo zdravstva započelo dijalog na tu temu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje koji je iznašao i dodatna sredstava iz kvote Ministarstva znanosti i obrazovanja s kojim su procesi za navedene aktivnosti u tijeku, stoji u priopćenju.



Komentari