Ministarstvo zdravstva demantira navode: Građani neće ‘izgubiti red’ na cijepljenje

Foto: screenshot

Ministarstvo zdravstva reagiralo je na navode o problemima s platformom Cijepi se, odnosno da je obrisano četiri tisuće prijavljenih građana.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Nastavno na medijske napise koji navode da je u periodu testnog rada dana 23. veljače 2021. godine izbrisano iz sustava CijepiSe 4 tisuće prijavljenih građana, Ministarstvo zdravstva demantira te navode i napominje kako je riječ o manjem tehničkom neskladu između spajanja unesenih podataka s podacima osiguranika u komponenti cijepise.zdravlje.hr.

Ministarstvo zdravstva došlo je do tog saznanja prilikom traženog očitovanja tvrtke koja je izradila i održava stranicu cijepise.zdravlje.hr. Pri tome je utvrđeno da kod 200 građana prijavljenih u testnoj fazi nisu upareni svi podaci koji su nužni kako bi se zainteresirani mogli pozvati na cijepljenje.Slijedom tih informacija, Ministarstvo zdravstva je zatražilo promptno rješavanje uočenog problema koji je upravo u tijeku. Unatoč tim nepravilnostima, navedeni građani neće ‘izgubiti red’ na cijepljenje u sustavu CijepiSe jer redni broj prijave ne utječe na dodjelu termina na cijepljenje već se određuje prema prioritetima koji su definirani u Planu cijepljenja.

Napominjemo, kako je do sada prijavljeno u Sustav CijepiSe blizu 160.000 građana s ispravno unesenim podacima te, izuzev navedenih tehničkih nepravilnosti, nije zabilježen drugi izazov te prirode”.

Komentari