Ministarstvo obrane odgovorilo Milanoviću: Identitet ranjenog vojnika nije javno komuniciran

Nakon što je Zoran Milanović preko društvenih mreža reagirao na to što je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na Ovčari pridržavala vojnika ranjenog u Afganistanu, nazivajući sve skupa ‘bijednim činom’ i pitajući se tko je televizijskoj ekipi otkrio identitet hrvatskog specijalca i namjerno doveo do toga da se objavi njegova slika, odgovor je stigao iz Ministarstva obrane.

“Možemo vas izvijestiti kako je sudjelovanje na obilježavanju 28. obljetnice stradavanja Vukovara navedenog pripadnika Hrvatske vojske bila njegova osobna želja, jer se htio pokloniti žrtvama grada heroja zajedno sa tisućama drugih ljudi te nije bilo nikakve posebne organizacije susreta.

Ozlijeđeni pripadnik se nalazi na bolovanju, predstoji mu oporavak, a više nije i neće biti raspoređen na operativnim poslovima koji zahtijevaju zaštitu identiteta. Također, ističemo kako se njegov identitet nije službeno komunicirao’, odgovorili su iz MORH-a na upit Nove TV zbog čega se nije pazilo na identitet vojnika”, piše u odgovoru MORH-a kojeg prenosi Dnevnik.hr.

Podsjetimo, predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović na svom je Facebook profilu napao predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović i njeno pomaganje ranjenom vojniku u Vukovaru, kojeg je pridržala dok je položio krunicu na križ. Kaže da se radi o teškom kaznenom djelu jer je otkriven identitet hrvatskog vojnika.

Komentari