Ministarstvo branitelja: ‘Tvrdnje Darija Juričana su manipulativne i neosnovane’

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Ministarstvo hrvatskih branitelja odbacilo je u srijedu kao manipulativne i neosnovane tvrdnje redatelja i aktivista Darija Juričana da ministar Tomo Medved ‘prikriva Bandićeve majstorije’.

Iz Ministarstva su poručili da postupa sukladno zakonima, pravilnicima i uredbama koji se primjenjuju za sve hrvatske ratne vojne invalide na istovjetan način, neovisno o stranačkoj pripadnosti i suprotno onome na što se u objavi aludira.

Napominju da je u konkretnom slučaju Zahtjev za provođenjem postupka utvrđivanja prava na stambeno zbrinjavanje dostavljen Ministarstvu prije mandata ministra Medveda, odnosno 2015., što je još jedan pokazatelj neutemeljenosti tvrdnji Darija Juričana.

Tadašnje Ministarstvo branitelja, pod vodstvom bivšeg ministra Freda Matića, provelo je postupak, utvrdilo pravo stranci na kupnju predmetnog stana 15. rujna 2015. po uvjetima i cijeni sukladno tada važećem Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, te tada važećoj Uredbi o stambenom zbrinjavanju, kažu u Ministarstvu.



Juričan je ranije u srijedu prozvao ministra Medveda da prikriva podatke koji bi rasvijetlili okolnosti pod kojima je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić omogućio osnivaču stranke BM365 Marku Mariću gradski stan uz značajan popust.

Komentari