Ministar uprave Ivan Malenica pozitivan je na koronavirus: Razmišljam svo ovo vrijeme gdje sam se mogao zaraziti

Boris Kovacev / CROPIX

Ministar uprave Ivan Malenica pozitivan je na koronavirus, osjeća se dobro i nalazi se u samoizolaciji, izvijestilo je u utorak Ministarstvo uprave.

“Ministar uprave Ivan Malenica obavio je danas testiranje na COVID-19/Sars-CoV-2. Rezultati testa pokazali su da je pozitivan na koronavirus”, stoji u priopćenju ministarstva.

Ministar je dobrog zdravstvenog stanja s blagom kliničkom slikom. Malenica je jučer osjetio simptome bolesti te se odlučio testirati.

U priopćenju se navodi da će Malenica svoje obaveze nastaviti obavljati iz samoizolacije, a sa članovima Vlade posljednji put je kontaktirao u četvrtak.



Samoizolacija je određena i ministrovom osobnom vozaču, a epidemiolozima su dani podaci o bliskim kontaktima ministra u posljednjih 48 sati. Među njima nisu djelatnici Ministarstva uprave, kaže se u priopćenju.

‘Danas se bolje osjećam nego jučer. Jučer ujutro sam osjetio nekakve prve simptome, tako da sam se obratio liječniku koji me uputio na testiranje, tako da sam danas saznao da sam pozitivan na koronu. Imao sam mučninu, povraćanje i povišenu temperaturu, 37,5″, rekao je Malenica danas reporterki Dnevnika Nove TV.

”Razmišljam svo ovo vrijeme gdje sam se mogao zaraziti. Stvarno mi ne pada ništa na pamet, ne znam stvarno”, odgovorio je na pitanje zna li gdje se zarazio.

Kazao je da je na sjednici Vlade bio u četvrtak, nakon čega je otišao u Šibenik i dodao da je oko desetak ljudi naveo kao bliske kontakte. ”Uglavnom su to članovi uže i šire obitelji”, kaže Malenica.

Otkrio je i kako će iskoristiti vrijeme u samoizolaciji. ”Pa osim rada mislim da ću pročitati neke knjige, literaturu, da će korisno proći to vrijeme. Imam dosta knjiga koje sam kupovao i nisam ih pročitao. Iskoristit ću sad ovu samoizolaciju da ih pročitam”, otkrio je ministar uprave Ivan Malenica koji će u sastavu nove Vlade biti zadužen i za resor pravosuđa.

Komentari