MINISTAR OBRANE BANOŽIĆ O PROCESU PROJEKTA BRADLEY: Volio bih da je postupak u vezi s Bradleyem išao pozitivnijim putem

Srdjan Vrancic / CROPIX

U procesu projekta Bradley, koji je započeo 2017., događale su se brojne promjene, one su se prvenstveno odnosile na pitanje samog tipa vozila koje je trebalo ući kao materijalni resurs u Hrvatsku vojsku, rekao je ministar obrane Mario Banožić.

Govoreći o projektu Bradley, ministar Banožić je rekao da se brojna pitanja odnose na održivost samog projekta i njegov utjecaj koji će imati na proračun Ministarstva obrane i buduća ulaganja potrebna da bi se ostvario cilj za 2026. godinu.

– Volio bih da je ovaj proces išao jednim pozitivnijim putem, kao što je to bilo primjerice u slučaju nabavke višenamjenskih borbenih aviona, kada imate formiranu međuresornu skupinu i kada na jasnoj metodi definirate vaša očekivanja od vozila, odnosno materijalnog resursa, koje zadaće očekujete da s njim izvršavate i što se događa u slučaju budućih ulaganja i razvoja, no u slučaju Bradley nije tako, rekao je Banožić.

U projektu Bradley djelomično se radi o donaciji američke vlade, dok se dio plaća, a za te potrebe bi Vlada RH trebala osigurati 153 mil. američkih dolara gdje bi se uveo tip vozila s nižom razinom opremljenosti u odnosu na prvotni dogovor, kaže.



Komentari