Ministar o ostavci šefa Vinogradske: Nije me iznenadila… Ova priča mora dobiti epilog što prije

Ministar zdravstva Vili Beroš danas je cijepio Osječane u Dvorani Gradski vrt. Kazao je da mu je zadovoljstvo što može naglasiti da epidemiološka situacija u RH postaje sve bolja – sve je više cijepljenih, a sve manje novozaraženih.

Osvrnuo se i na ostavku v.d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Marija Zovaka. Kazao je da ga ostavka nije iznenadila.

“Budno pratim situaciju u Vinogradskoj bolnici i u okviru svojih ingerencija napravit ću sve da se tamo situacija završi, ali postoji redoslijed postupanja: prvo mora ravnatelj, a potom Upravno vijeće”, rekao je Beroš

Ne zna tko će se prijaviti za novog ravnatelja

Dodao je kako je u njihovoj ingerenciji je većina stvari koje se moraju odraditi, a da je tek na kraju tog lanca on.



“Neću dopustiti da pacijenti trpe nikakve interne probleme. Ostavka me nije iznenadila, ne znam motive, ali znam što slijedi – sjednica Upravnog vijeća i u ingerenciji Vijeća je biranje novog vršitelja dužnosti sve dok ne završi natječaj za novog ravnatelja. Sve mora biti u okviru zakonitih procesa, ali ova priča mora dobiti epilog što prije. Upravno vijeće je na zadnjoj sjednici bilo vrlo konstruktivno i dalo jasne elemente kako riješiti problem nedostatka radiologa, koji je za mene ključan”, rekao je Beroš i dodao da ne zna tko će se prijaviti za novog ravnatelja i koga će se izabrati i da o tome ne odlučuje ministar.

Komentari