Ministar Medved: Unaprijed se ograđujem od sutrašnje konferencije branitelja

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Novi list piše da ih je danas nazvao ministar branitelja Tomo Medved s neobičnom porukom; želio se unaprijed ograditi od presice branitelja koja bi sutra trebala biti održana u sjedištu Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata. Kako je poručio, ni on, ni njegovo ministarstvo ni Vlada nemaju veze s organizacijom konferencije za medije. Dosta mu je, kaže, da ga se u sve uvlači.

Konferenciju će, naime, u sjedištu Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata, piše Novi list, održati predsjednik udruge Zoran Maras i Krešimir Maretić, čelni čovjek Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi. Ključan info za priču: njih dvojica su u Okučanima, na obilježavanju obljetnice akcije Bljesak, položili vijenac u majicama s grbom HOS-a i natpisom ‘Za dom spremni’. S njima bi trebao nastupiti i Boro Barišić, predsjednik Saveza udruga dragovoljaca HOS-a, a najavljene teme su, piše Novi list, osvrt na obilježavanje Bljeska te “zahtjevi braniteljskih i stradalničkih udruga svim političkim strankama u Hrvatskoj”.

Ne želi da se govori kako je to organizirao Tomo Medved

A od toga se, evidentno, ministar odlučio energično ograditi: “Dobio sam isključivo informaciju da će to sutra biti, ne znam ni točno mjesto ni vrijeme, ali želim odmah jasno reći da ni ja ni Vlada ni Ministarstvo hrvatskih branitelja ni na koji način ne sudjelujemo u organiziranju te konferencije. Zato se ograđujem od svega što će na njoj biti izrečeno i svega što će se eventualno povlačiti iza konferencije.

“Živimo, nažalost, u vremenu da se sve pripisuje Vladi i meni osobno i na to više ne mogu pristati. Ne želim da se sutra opet govori da je Tomo Medved nešto organizirao. Činjenica je da će na konferenciji nastupiti moje kolege, moji branitelji, ali oni se nisu sa mnom konzultirali što će kazati. Hoću da to bude jasno svakome u Hrvatskoj, dosta mi je toga da budem adresa na koju će se sve svaljivati. Ovo neće biti moja odgovornost”, rekao je za Novi list ministar.



Komentari