Ministar Medved opovrgnuo da je intervenirao zbog čekanja na granici

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske u utorak su potvrdili kako postoji sumnja na propust na GP Županja-Orašje u svibnju kad je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved morao čekati na kontrolu dokumenata skupa s drugim građanima, umjesto da ga se tretira kao štićenu osobu.

– Možemo potvrditi kako postoji sumnja da je došlo do propusta u radu policijskog službenika koji je bio zadužen za organizaciju rada na graničnom prijelazu, odnosno sumnja da navedeni policijski službenik nije poduzeo sve potrebne radnje u svezi osiguranja prioritetnog prelaska državne granice potpredsjednika Vlade RH, dok je postupanje policijske službenice koja je provela postupak granične kontrole proveden sukladno pozitivnim propisima i pravilima struke te kao takav nije, niti može biti propust u radu, izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske.

Dodali su također kako još uvijek nije pokrenut disciplinski postupak protiv ijednog službenika niti postoji zahtjev za njegovim pokretanjem.

Mediji su objavili da je ministar Medved sredinom svibnja morao čekati u redu na graničnom prijelazu Županja-Orašje, kao i ostali prekogranični putnici, unatoč tome što je njegov prelazak bio unaprijed najavljen pa se očekivalo da će imati tretman, kao i ostale štićene osobe i diplomatski predstavnici stranih država koji granicu prelaze bez čekanja. To je tzv. prioritetni prelazak državne granice pa je u skladu s tim prijavljen i prelazak ministra i potpredsjednika Vlade.



Medved je opovrgnuo da je zvao Božinovića, kao i da je intervenirao zbog čekanja na granici. Uvijek poštujem sve propise i svojim primjerom želim pokazati da je to moguće. Nemam osobno osiguranje i na službena putovanja nerijetko znam i sam voziti, kazao je.

Komentari