Ministar Marin Piletić najavio izmjene zakona o mirovinskim fondovima i osiguravajućim društvima

Damjan Tadic/Cropix

Jedno od mirovinskih osiguravateljskih društava u Hrvatskoj, u povodu proslave 20 godina od osnutka, na krovovima svojih četiriju poslovnih zgrada u Zagrebu instaliralo je 761 fotonaponski panel radi smanjenja emisije stakleničkih plinova. Investicija je vrijedna čak 100 milijuna kuna. Resorni ministar tom je prilikom najavio izmjene Zakona o obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima te mirovinskim osiguravajućim društvima.

– Želimo izmjenama zakona podržati upravo ovakve investicije da novci naših umirovljenika odnosno osiguranika budu sigurni, budi isplativi da ovakvi projekti, kao što ste mogli čuti od predsjednika Uprave, su vezani uz inflaciju u trenucima kada imamo nešto manje prinose obveznih mirovinskih fondova, poručio je ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić.

– Ovo je naša druga faza, solarna elektrana. Imamo još dvije investicije koje će totalno zazeleniti ovaj poslovni prostor, a to je punionica električnih vozila i dodatno grijanje preko ‘data centra’, najavio je predsjednik Uprave Raiffeisen mirovinskog osiguravajućeg društva Željko Bedenic.



Komentari