Ministar Malenica odbio izručenje britanskog zviždača

screenshot N1

Ministar pravosuđa Ivan Malenica donio je konačnu odluku da Hrvatska ipak neće izručiti britanskog zviždača Jonathana Taylora Monaku nakon što je Vrhovni sud potvrdio da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje. 

Taylor se može vratiti u Veliku Britaniju nakon još 342 dana koja će provesti u Hrvatskoj. “Izručenje odbijeno. Hvala vam na podršci. Vraćam se kući, Jon se vraća kući”, poručio je, javlja RTL.

Britanski odvjetnik Jonathan Taylor uhićen je temeljem naloga Interpola krajem srpnja prošle godine u dubrovačkoj zračnoj luci pri dolasku na godišnji odmor. Taylor tvrdi da mu se žele osvetiti jer je 2012. razotkrio višemilijunsku prijevaru tvrtke sa sjedištem u Monaku.

Taylor se tereti da je u Monaku, Singapuru i Velikoj Britaniji tijekom 2013. i 2014. godine pokušao ucjenjivati poslodavca pisanim prijetnjama ili verbalnim otkrivanjem. Pritom se navodno koristio prijetnjama da će otkriti podatke i informacije koje se donose na ulogu korporacije u kojoj je bio zaposlen u međunarodnom slučaju korupcije.



Komentari