Ministar Horvat predstavlja hrvatske prioritete pred Vijećem za konkurentnost

Davor Pongracic / CROPIX

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat u srijedu će u povodu početka hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije predstaviti hrvatske prioritete u okviru COMPET vijeća ispred dvaju odbora Europskog parlamenta u Bruxellesu, priopćeno je iz Ministarstva gospodarstva.

COMPET vijeće odnosno Vijeće za konkurentnost, radi na unapređivanju konkurentnosti i povećanju rasta u EU-u. Bavi se četirima glavnim područjima politika: unutarnjim tržištem, industrijom, istraživanjima i inovacijama te svemirom.

Horvat će nastupiti ispred Odbora za unutarnje tržište i zaštitu potrošača (IMCO) i Odbora za industriju, istraživanje i energetiku (ITRE).

Dan ranije, u utorak, Horvat će sudjelovati na konferenciji “The long-term strategy for Europe’s industrial future”, koju organizira Industry4Europe, pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a. Na konferenciji će biti govora o tome koji su glavni izazovi budućnosti europske industrije i što bi trebala sadržavati industrijska strategija Europske unije koju će Komisija prezentirati u ožujku 2020. godine.



Horvat će sudjelovati i na otvorenju izložbe “Europski fondovi mijenjaju Hrvatsku” koja će se u utorak poslijepodne održati u Europskom parlamentu, izložbenom prostoru u zgradi Altiero Spinelli.

Komentari