Ministar Horvat o obnovi i sudbini Vanđelića u Fondu: I s njim će se obaviti intervju

Obnova Zagreba, sudeći prema brojkama, još nije počela, a u Fond za obnovu – nije pristigao niti jedan zahtjev. Zašto sve tako sporo ide ili možda građani nisu upoznati sa svim procedurama objasnio je s ministar graditeljstva Darko Horvat. 

Za novog šefa Fonda za obnovu, kaže Horvat, javila su se četiri kandidata.

“Nisu svi zadovoljili u formalnim uvjetima, intervjui će biti obavljeni s njih tri. Bile su 24 aplikacije za zamjenika šefa Fonda, dio njih će također otpasti zbog formalnih uvjeta”, rekao je.

O želji privremenog šefa Fonda Damira Vanđelića, koji je s HDZ-om pregovarao o kandidaturi za gradonačelnika Zagreba, da nastavi posao u Fondu, Horvat kaže kako će s njime biti obavljen intervju.“Odabrat ćemo najkvalitetnijeg kandidata. Mi i dalje smatramo da je gospodin Vanđelić kvalitetna osoba za ovaj posao, vidjet ćemo što će analizirati stručno povjerenstvo, a odluka bi trebala biti poznata u sljedećih 14 dana”, rekao je Horvat za DNEVNIK.hr. 

Na pitanje zašto Fond još nije primio niti jedan zahtjev za obnovom, Horvat odgovara kako se oni Fondu niti ne podnose. Zaprima ih Ministarstvo.

“Imamo oko 400 zahtjeva, oni se analiziraju i čeka se da se donesu odluke o njima”, rekao je.

O konkretnom roku kada bi veliki radovi na obnovi zagrebačkih zgrada mogli početi, Horvat neodređen.

“Ja sam rekao i prije Božića, optimalno vrijeme je početak 6. mjeseca”, rekao je.

Što se tiče obnove potresom pogođene Banovine, čeka se zadnje, treće izvješće geologa što je, kaže Horvat, zadnji input.

“Tada se može pristupiti izradi projektne dokumentacije”, rekao je ne ponudivši konkretan rok za početak radova.

Komentari