Ministar Fuchs komentirao činjenicu da je sve više razreda u samoizolaciji: Ništa se dramatično neće zbivati u idućih par dana

Screenshot

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs je nakon sjednice Vlade odgovarao na pitanja novinara.

“Riješit ćemo, zaista ćemo riješiti, trudimo se da riješimo i ništa se dramatično neće zbivati u idućih par dana”, kazao je ministar obrazovanja Radovan Fuchs komentirajući činjenicu kako sve više razreda prelazi na online model nastave zbog slučaja zaraze koronavirus u razredu.

Kazao je i kako se radi na tome da se sukladno epidemiološkim uputama koriste dvorane i da će se tražiti apsolutno poštivanje epidemioloških mjera unutar dvorana, kao i dezinfekcije.

Na pitanje novinara ako je neki nastavnik prebolio koronu, hoće li se morati opet testirati nakon 14 dana ministar kaže:

“Ako je netko prebolio covid, onda je prebolio covid. Ne razumijem zašto bi netko nakon što nje prebolio 14 dana iza same bolesti išao ponovo na testiranje. mogli bismo sada raspravljati o testovima, načinu testiranja, misli da to sada nije potrebno. Kada prebolite niste više infektivni”, kazao je ministar i doda.

“Zdravstveni radnici su nešto drugo, oni su permanentno u opasnosti da budu u kontaktu s pacijentima koji im dolaze i da su zaraženi. Mislim da je tu malo drugačiji pristup.”, piše N1.

Komentari