MINISTAR ĆORIĆ NAPAO SINDIKATE Začuđen sam strpljenjem premijera Plenkovića

Cropix

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić izjavio je u utorak da bi ispunjavanje zahtjeva sindikata obrazovanja za povećanjem koeficijenata moglo dovesti do “udara na pozitivne makroekonomske pokazatelje”, te je poručio kako bi od osobno tražio preispitivanje zakonitosti štrajka.

Komentirajući to što problem s obrazovnim sindikatima i štrajkom traje već mjesec dana i ne nazire mu se kraj, Ćorić je rekao da je “začuđen strpljenjem koje premijer Plenković ima za ovu cijelu situaciju”.

Upitan što bi Plenković trebao napraviti, Ćorić je istaknuo kako kao dio Vlade “u potpunosti poštuje kolektivne odluke”, ali on osobno bi tražio preispitivanje zakonitosti štrajka.

“Ja u potpunosti razumijem nezadovoljstvo, međutim, u zadnje tri godine plaće u javnim i državnim službama s ovim zadnjim povećanjem porasle su za više od 18 posto. Neka se jave svi premijeri, ministri financija i gospodarstva u zadnjih 28 godina hrvatske samostalnosti i neka kažu kad se to dogodilo”, kazao je Ćorić novinarima uoči Vladina užeg kabineta.

Komentari