MINISTAR BOŽINOVIĆ USPOREDIO SIGURNOST U EUROPSKOJ UNIJI I HRVATSKOJ: Hrvatska je po sigurnosti pri vrhu u EU

Screenshot

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ocijenio je prigodom primopredaje 28 kombi vozila za očevide prometnih nesreća na Policijskoj akademiji u Zagrebu da je Hrvatska pri vrhu po sigurnosti među državama članicama Europske unije, a najavio je i nabavu novih vozila i opreme.

– Obavještavanje javnosti o intenzivnoj dinamici opremanja hrvatske policije je dobra poruka javnosti države koja je po svim segmentima sigurnosti u samom vrhu država članica Europske unije, a to ne bi bilo moguće da nismo krenuli u sveobuhvatni proces nabave svega onoga što policiji treba, kazao je Davor Božinović komentirajući nabavu kombija za prometnu policiju vrijednih 13 milijuna kuna.

Precizirao je da je riječ o unaprijeđenim vozilima s ugrađenim uredom, spojenim sa središnjicom u Ravnateljstvu policije, u kojem se mogu uzeti sve potrebne izjave sudionika u prometu.

– Za taj posao se nekad čekalo mjesecima pa čak i godinu dana, a sada se sve može obaviti u desetak minuta, istaknuo je.



Najavivši nabavu motocikala i presretača u sljedećoj tranši vrijednoj 40 milijuna kuna, istaknuo je da je riječ o ulaganju u sveobuhvatnu sigurnost kako bi ostali u samom vrhu u EU kada je u pitanju sigurnost građana i gostiju koji dolaze u RH.

– Uz svu opremu, najviše se pouzdajemo u hrvatske policajce koji su 24 sata na ulici, u svojim uredima i koji su u ovom trenutku, kada su temperature u debelom minusu, na hrvatskim cestama i granicama. Sve je to jedan kompleksan posao koji se koordinira iz Ravnateljstva policije, zaključio je.

Kombi vozila za očevide prometnih vozila, njih 28, nabavljena su putem Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, a kroz navedeni projekt isporučuje se i jedno vozilo koje će koristiti inspektori cestovnog prometa pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

Komentari