Ministar Beroš poziva građane da skinu aplikaciju Stop Covid-19: Kao liječnik je preporučujem

Boris Kovacev / CROPIX

Aplikacija Stop COVID-19 predstavljena je 27. srpnja, ali je nije instalirao dovoljan broj građana.

Ministar zdravstva Vili Beroš svejedno je optimističan i vjeruje da će broj u nadolazećim danima i tjednima rasti, a objasnio je i zašto.

“Drago mi je da su aplikaciju Stop COVID-19 naši građani prihvatili kao alat u prevenciji širenja zaraze koronavirusom. Ovom aplikacijom Hrvatska je dio mreže europskih zemalja koju građani koriste dragovoljno, a svi podaci su zaštićeni. Vjerujem da će putem ove mobilne aplikacije građani dobivati pravodobne i korisne informacije o mogućim kontaktima sa zaraženim osobama i time štititi svoje zdravlje”, rekao je Beroš za RTL.

Kaže kako je kao liječnik preporučuje. “Mišljenja sam da nam je dužnost građanima osigurati takvu jednu mogućnost anonimne i sigurne zaštite od eventualne zaraze, a na građanima je da procijene njezinu korist za svakog ponaosob i odluče hoće li je koristiti. Ja sam, kao i moje kolegice i kolege, skinuo aplikaciju, i kao liječnik je preporučujem”, rekao je Beroš.



Podsjetimo, predsjednik Uprave APIS-a Saša Bilić objasnio da bi 60 posto populacije trebalo skinuti aplikaciju da bi ona imala smisla. Slično je ponovio i predstojnik Ureda predsjednika vlade Zvonimir Frka Petešić.

Prošlo je tjedan dana od lansiranja ‘Stop Covid-19’, evo koliko je osoba instaliralo aplikaciju

Komentari