Ministar Banožić smatra da se protiv njega vodi orkestrirana kampanja i poručuje: Nećete me zastrašiti i neću popustiti pritiscima isfrustriranih kompleksaša i lobija kojima sam trn u oku

Ministar obrane Mario Banožić odgovorio je u petak, nakon što su ga mediji prozvali zbog korištenja stana i aviona, da ga neće zastrašiti niti će popustiti pritiscima lobija, poručivši im – uzalud vam trud svirači.

“Zanimljiva je ova orkestrirana kampanja. Nevjerojatno je koliko truda ulažu da mi bilo što pronađu. Poručujem im – uzalud vam trud svirači. Sve što radim, radim po zakonu i u interesu Republike Hrvatske. Nećete me zastrašiti i neću popustiti pritiscima isfrustriranih kompleksaša i lobija kojima sam trn u oku”, napisao je ministar u petak navečer na facebooku.

Ta objava uslijedila je pošto su mediji objavili da je Banožić prošlog ljeta dvaput koristio vojne avione te da je za letove između Zadra i Zagreba koristio školsko-borbeni zrakoplov Ministarstva obrane i “to kako se čini u vrijeme godišnjeg odmora”.

Portal Telegram ustvrdio je pak da je ministar Banožić zbog velike obitelji ‘dobio veliki stan u Zagrebu’, a u isto vrijeme uzima naknadu za odvojeni život jer mu obitelj živi u Slavoniji.



Ministarstvo je u petak potvrdilo da je ministar u dva navrata letio zrakoplovom Pilatus PC-9, ali je navelo da su oba leta realizirana u sklopu planirane obuke pilota te bi se odvili i bez prisustva ministra, a nešto ranije istog dana

Vezano stan, ministarstvo je navelo da Banožić ima pravo na korištenje službenoga stana od 92 četvorna metra i naknade za odvojeni život, sukladno Vladinim uredbama.

Banožić je već neko vrijeme na udaru kritika predsjednika Zorana Milanovića zbog prijevremenog umirovljenja zapovjednika Počasno zaštitne bojne brigadira Elvisa Burčula.

Komentari