Ministar Banožić primio vrhunske sportaše uoči odlaska na OI

Foto: MORH/ F. Klen

Od ukupno 42 vrhunska sportaša koji su ujedno i pričuvnici Hrvatske vojske, njih čak 20 izborilo je nastup na Olimpijskim igrama koje će se održati u Tokyju.

Ministar obrane RH Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj sastali su se s vrhunskim sportašima – ugovornim pričuvnicima Hrvatske vojske koji su izborili odlazak na Olimpijske igre Tokyo 2020. (zbog pandemije odgođenima za ovu godinu), javljaju iz MORH-a.

Sastanku su nazočili i predstavnici Hrvatskog olimpijskog odbora, predvođeni predsjednikom Zlatkom Matešom te predstavnici Hrvatskog Judo saveza, na čelu s počasnim predsjednikom Tomislavom Čuljkom.

Tom prigodom, ministar Banožić istaknuo je kako je od ukupno 42 pričuvnika Hrvatske vojske njih čak 20 izborilo nastup na Olimpijskim igrama. “To je uistinu veliko postignuće i na tome vam čestitam u ime svih pripadnika Hrvatske vojske i djelatnika Ministarstva obrane. Ponosni smo na vas i na vaše rezultate i sretni što ste dio obitelji Hrvatske vojske!”, rekao je ministar obrane te naglasio kako je mukotrpan rad protkan poštenjem i časti, rad koji daje vrhunske rezultate.



“Mnogi od vas će postići baš ono što su željeli cijeli život, a to je doći do medalje. Neki će u tome uspjeti, ali i oni koji u tome ne uspiju, znajte da ste već sada uspjeli samim dolaskom na Olimpijske igre. Pobjeda je samim time što ste predstavili svoju državu u najboljem svjetlu”, rekao je Banožić.

Ministar je sportašima poželio puno sportske sreće, dobru atmosferu i uspjeh u Japanu: “Siguran sam da ćemo se poslije Olimpijskih igara naći ponovo ovdje u Ministarstvu obrane i zajedno proslaviti vaše vrhunske rezultate. Sve ono što budete ostvarili, biti će sigurno zapamćeno, i svima nama na ponos”.

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša zahvalio je Vladi Republike Hrvatske, Ministarstvu obrane i Hrvatskoj vojsci na velikoj podršci vrhunskim sportašima – ugovornim pričuvnicima u ostvarivanju što boljih sportskih rezultata. “Kada bismo na trenutak zamislili da su ovi mladi sportaši koji su ugovorni pričuvnici Hrvatske vojske jedan sportski klub, vi biste sigurno bili najtrofejniji klub u zemlji. Upravo navedeno govori o značaju projekta Hrvatskog olimpijskog odbora i Ministarstva obrane”, istaknuo je Mateša.

Na kraju, judašica Barbara Matić i veslač Damir Martin kazali su kako su zadovoljni s pripremama te da će na nadolazećim Olimpijskim igrama dati najbolje od sebe kako bi postigli rezultate na ponos cijele Hrvatske vojske i Domovine.

Komentari