Ministar Banožić primio veleposlanika Ruske Federacije: Složili se kako dvije države imaju dobre odnose

morh.hr

Ministar obrane Mario Banožić sastao se u petak, 4. rujna 2020. godine u Ministarstvu obrane s veleposlanikom Ruske Federacije NJ.E. Anvarom Azimovim. Riječ je o oproštajnom posjetu veleposlanika Azimova koji završava mandat u Republici Hrvatskoj.

Tom prigodom razmijenjena su mišljenja o projektima modernizacije, razvoju potrebnih sposobnosti kao i o dosadašnjoj suradnji.

Ministar Banožić iznio je prioritete hrvatske obrambene politike te naglasio kako je u izradi Dugoročni plan razvoja Oružanih snaga kojim će se obuhvatiti opremanje i razvoj Hrvatske vojske. Također,zahvalio je veleposlaniku Anvaru Azimovu na uspješnoj suradnji te zaželio sretan povratak u domovinu.

Veleposlanik Azimov zahvalio se na prijemu te istaknuo otvorenost Ruske Federacije za suradnju s Republikom Hrvatskom na svim područjima.



Ministar obrane i ruski veleposlanik složili su se kako dvije države imaju dobre i prijateljske odnose te kako očekuju da će nastaviti konstruktivno surađivati i razvijati dobre bilateralne odnose.

Komentari