Ministar Banožić ispred vojarne se okrenuo i otišao: “Ne želim sudjelovati u igrokazu gospodina”

Srdjan Vrancic / CROPIX

Iako se u vojarni u Našicama danas trebao dogoditi još neviđeni okršaj predsjednika Republike Zorana Milanovića i ministra obrane Marija Banožića, to se nije dogodilo jer ministar obrane ondje – nije došao. Točnije, nakon dolaska pred vojarnu Banožićev je vozač okrenuo auto i vratio se, javlja N1.

Reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić izvijestila je da novinari nisu pušteni u našičku vojarnu u vrijeme koje je bilo navedeno za dolazak u pozivu MORH-a te da su im na ulazu rekli da mediji ne mogu ući.

I ministar obrane na Facebooku je objavio kako je otkazao dolazak u vojarnu.

– Hrvatska vojska je iznad svih nas političara. Svi smo prolazni, a ona će biti tu dok je Hrvatske. Nisam otišao u našičku vojarnu “132. brigade HV” na ispraćaj 36. hrvatskog kontingenta u NATO operaciju KFOR jer ne želim sudjelovati u igrokazu gospodina koji nažalost ne razumije prve dvije rečenice iz ove objave. Pripadnicima 36. hrvatskog kontingenta želim sretan put i uspješnu misiju. Vidimo se uskoro – napisao je ministar obrane Mario Banožić na Facebooku.



https://www.facebook.com/MinistarBanozic/posts/315573217058598

Podsjetimo, u našičku vojarnu “132. brigade HV” na ispraćaj 36. hrvatskog kontingenta u NATO operaciju KFOR u Republiku Kosovo danas su trebali doći i predsjednik Zoran Milanović i ministar obrane Mario Banožić.

Ministarstvo obrane jučer je nešto prije 13 sati uputilo poziv medijima za dolazak u vojarnu i medijsko praćenje svečanog ispraćaja.

Sat vremena kasnije medijima je iz Ureda predsjednika stigla obavijest da u vojarnu “132. brigade” u Našice dolazi Vrhovni zapovjednik Zoran Milanović uz napomenu da “Sudjelovanje medija na svečanom ispraćaju nije predviđeno”.

“Javnost ćemo informirati o održanom događaju priopćenjem i fotografijama”, stoji u službenoj obavijesti Ureda predsjednika.

 

Komentari