Ministar Aladrović: Nove mjere nisu u korelaciji s Kolonom sjećanja

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović komentirao je nove mjere rekavši kako one nisu u korelaciji s Kolonom sjećanja.

“To je jedan događaj u kojem mi iskazujemo pijetet prema žrtvama, a što se tiče novih mjera, Stožer je donio odluku za koju smatra da je najadekvatnija u ovom trenutku. Nadamo se da će brojka novozaraženih nakon stagnacije početi opadati”, rekao je za N1.

Za rad od kuće navodi kako su prije dva mjeseca pokrenuli razgovore sa sindikatima i poslodavcima te će s njima usuglasiti propis.

Smatra kako nove mjere neće naštetiti ugostiteljima. “Razlika s 24, 23 na 22 sata nije nešto što će imati veliki utjecaj na ekonomiju. Očekujemo da ćemo balansirati između ekonomskog i zdravstvenog aspekta”, zaključuje.



Smatra da neće doći do velikog vala ovrha te ističe da kao Vlada žele pomoći dužnicima, ali moraju taj vjerovničko-dužnički odnos štiti po pravnim uzusima. Dodaje kako je ministar pravosuđa dogovorio s javnobilježničkim komorama da ovrhe idu u nekoliko valova.

Naglašava kako su pokrenuli i povjerenstvo koje ima zadatak sprječavanja širenja bolesti covid kod starije populacije. Također su su pokrenuli inicijativu koja omogućuje besplatne obroke u školama.

Komentari