Milošević: U HDZ-u će pobijediti onaj kandidat koji osim ega ponudi i program

N1

Ivan Domagoj Milošević, saborski zastupnik HDZ-a i predsjednik saborskog Odbora za europske poslove, gostujući u emisiji N1 govorio o unutarstranačkim izborima u HDZ-u, te objasnio što vidi kao ključne probleme zbog kojih se Hrvatska nalazi na samom dnu Europske unije.

Na početku Milošević je na samom početku rekao kako se ne planira kandidirati na unutarstranačkim izborima u HDZ-u, jer za to ne vidi potrebu. Njemu je važna borba za poduzetnike i obrtnike, te smatra kako je ta borba važna sa cijeli privatni sektor, dok smatra kako je to u interesu izravno i neizravno cijelom javnom sektoru od koristi. Također je naglasio kako je izabran za potpredsjednika srednjih i malih poduzetnika Europske pučke stranke, ali i globalno i internacionalno demokratske unije. pojasnio je Milošević.

Također Milošević je izjavio kako vjeruje da ću u HDZ-u pobjediti onaj kandidat koji će imati što za ponuditi osim vlastitog ega, dakle kandidat koji će biti u stanju ponuditi promjene koje su potrebne Hrvatskoj u provođenju strukturalnih reformi i obračunavanja sa klijentelizmom i korupcijom”, kazao je. Imamo još ‘debelo nogu u socijalizmu’ istaknu je Milošević, upozorivši kako niti SDP, niti HDZ nisu bili u stanju provesti iste, te kako se nalazimo na samom dnu Europske unije, čak i Rumunjska nas je pretekla. Egotripovi političara su nas doveli na kraju do toga da HDZ ima danas manju potporu nego je imao prije deset i više godina.

Također je rekao kako se možda na oni na desnici razlikuju od ljevice po tome što smatraju kako prvo treba novac zaraditi, a bi ga mogli dati, Svi smo za socijalnu politiku, ima dovoljno novaca, i što je najvažnije, Hrvatska ima potencijala, a ostvariti ga može privatni sektor”, smatra Milošević.



Milošević poziva na smanjenje javnog sektora i smanjenje parafiskalnih nameta za poduzetnike. Hrvatska životari od turizma, iako je turizam ključna grana ekonomije, ne postoji niti jedna uspješna nacija na zemlji koja živi isključivo od turizma, to je riskantna djelatnost. Ako nemate poljoprivredu koja pritom hrani taj turizam onda je dobit toga još manja. Trebamo reindustrijalizaciju. Ali ne može to država raditi, Vlada treba stvoriti uvjete brutalnom motornom pilom odrezati sve parafiskalne namete. Plenkoivćeva Vlada je skidala poreze, ali ne dovoljno. Da bi i dalje to mogli raditi treba smanjiti glomazni državni aparat, objašnjava Milošević.

“Javni sektor treba biti puno efikasniji, ima previše zaposlenih na svim razinama. Imamo najveći broj ministartava u Uniji. Treba krenuti Vlada najprije od sebe”, kazao je Milošević za N1.

Komentari