Milošević ponovno tvrdi da su Srbi ugroženi: Radikalna desnica želi da se naš broj smanji

HRT

Potpredsjednik Vlade iz redova SDSS-a Boris Milošević je komentirao je kampanju Srpskog narodnog vijeća “Budi e-Srbin”.

“Ta inicijativa je važna jer su se u nju uključile sve relevantne srpske organizacije koje su željele pokrenuti jednu afirmativnu kampanju da se građani Hrvatske na predstojećem popisu izjasne onako kako to Ustav i garantira, dakle svoju nacionalnu i vjersku pripadnost”, rekao je Milošević za N1 na početku o kampanji “Budi e-Srbin”.

“Reakcije su uglavnom pozitivne i nadam se da će tako i ostati. Naravno, bit će i onih negativnih, ali to jednostavno treba ukalkulirati”, rekao je.

“Vrlo je važno da je ta kampanja afirmativna, nije usmjerena protiv nikog, samo poziva pripadnike srpske zajednice da se slobodno izjasne i vjerujem da će i druge zajednice krenuti sa sličnom kampanjom”, dodao je.


Ističe i kako je primjetan opći trend smanjenja broja ljudi i iseljavanja.

“Teško je procijeniti koliko je tu pripadnika srpske zajednice, Hrvata i ostalih zajednica”, kaže.

Komentirao je i plakate koji su osvanuli u Rijeci, a koji pozivaju ljude da se pravoslavci u Hrvatskoj izjasne kao Hrvati i pripadnici Hrvatske pravoslavne crkve:

“Za svake izbore imamo pritisak radikalne desnice na srpsku zajednicu, sad evo imamo i za popis stanovništva i njihovu želju da se broj Srba u Hrvatskoj smanji. Oni pozivaju da se Srbi izjasne kao Hrvati i vjernici Hrvatske pravoslavne crkve, crkve koja ne postoji, a koja je postojala samo za vrijeme NDH, a tada je na čelo postavljen Rus, a sada se gura nekakav Bugarin. Toliko o nepostojećoj crkvi i nevjerojatno da radikalna desnica uvijek reciklira ideje i politike iz vremena NDH”, zaključuje.

Komentari