Milošević: Do kraja mjeseca svi će imati alternativni smještaj, nedostaje još 1000 kontejnera

Davorin Visnjic/PIXSELL

Novoosnovani Stožer za obnovu od potresa drugi je dan zasjedao u Petrinji. Podsjetimo, u ponedjeljak je na sjednici Vlade donesena odluka o osnivanju posebno Stožera za obnovu potresom pogođenih područja. Na čelu stožera bit će ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, a njegov zamjenik je potpredsjednik Vlade iz redova SDSS-a Boris Milošević.

“Imamo grubu procjenu potrebnih kontejnera. Za sada nedostaje još oko 1000 kontejnera koji bi zadovoljili sadašnje stanje”, rekao je Boris Milošević.

“Radimo svim silama da osiguramo kontejnere i krov nad glavom. U ovom trenutku imamo montirano 220 kontejnera i 106 mobilnih kućica. Do kraja tjedna trebali bi dobiti oko 100 kontejnera. To je samo onaj smještaj koji osigurava Stožer. U pregovorima smo da dobivamo do idućeg tjedna još 300 kućica, a u dogovoru s domaćim proizvođačima i 200 kontejnera. Do kraja mjeseca trebali bi, nadam se, i premašiti našu potrebu u broju alternativnih smještaja”, poručio je Milošević.

Kaže kako je do sada prijavljeno 22.000 prijavljenih oštećenih objekata. ‘U gradu Zagrebu smo, za usporedbu, imali 26.000. Nažalost ovo u Banovini nije konačna brojka. Naši statičari rade danonoćno kako bi utvrdili štetu”, kazao je Milošević.



“Prema svim našim informacijama možemo reći da su svi obiđeni i da je svim pružena pomoć. Umirilo me da Crveni križ dnevno obiđe preko 50 posto svih naselja, što znači da u dva dana prođu sva podođena naselja”, rekao je Milošević za RTL.

Upitan kako će pravoslavni vjernici obilježiti sutrašnji Badnjak, Milošević je zaključio:

“Ozračje nažalost nije blagdansko, ali ono što je dobro je jedan veliki osjećaj solidarnosti među ljudima te pomoći i empatije. Ne radi se razlika u nacionalnosti i građani iz cijele Hrvatske pružaju pomoć i to je najvažnije u ovom vrijeme”.

Komentari