Miljavac: Nikada nije bilo zapovjedi za granatiranje civilnih ciljeva. A u ratu se gine, nije to balet, ima i nevinih žrtava

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković u četvrtak se sastao s generalima, zapovjednicima i visokim časnicima koji su sudjelovali u Vojno-redarstvenoj operaciji “Bljesak”. Podsjetimo, povod sastanku bila je “zamolnica” tužilaštva Bosne i Hercegovine za procesuiranje hrvatskih generala.

Ta je “zamolnica” za pružanje “međunarodne pravne pomoći” dostavljena temeljem Sporazuma između Vlade RH i Vlade BIH o pravnoj pomoći u građanskim i kaznenim stvarima.

Nakon sastanka, premijer je rekao da će se odluke o generalima donositi nakon što Ministarstvo pravosuđa sve analizira.

Predsjednik Hrvatskog generalskog zbora i nekadašnji načelnik Glavnog stožera HV-a Pavao Miljavac također se obratio javnosti nakon sastanka te istaknuo da u ovoj situaciji postoje nakon sastanka je poručio da u ovoj situaciji postoje dvije varijante.



“Svi generali su iznijeli svoj stav i došli smo do zaključka za ovu varijantu da to preuzme ministarstvo pravosuđa i da se nađemo nakon detaljne analize te da bismo tada odlučili što i kako. U tom smjeru smo i krenuli. Varijanta A je da to jednostavno odbijemo, Hrvatska bi se na neki način riješila tog problema, a protiv generala bi se vjerojatno dignule optužnice u BiH, tjeralice i mi bismo bili blokirani za svoj život i da se ne mičemo iz Hrvatske”, rekao je Miljevac.

Naglasio je kako im ta varijanta nije prihvatljiva.

“Mislim da to nije prihvatljiva varijanta, da je ova varijanta puno bolja. Mi znamo što smo radili, kao i to da nikada ni u jednom momentu nije bilo zapovjedi za granatiranje civilnih ciljeva. A u ratu se gine, nije to balet, ima i nevinih žrtava”, rekao je Miljavac, objavio je N1.

 

 

 

 

Komentari