Milinović za uvođenje ‘točkastih mjera’: Nijedan župan osim Čačića nije bio za strože mjere

Robert Fajt / CROPIX

Istarska županija zatražila je od Nacionalnog stožera izuzeće od novih, strožih mjera. Načelnik njihova stožera Dino Kozlevac tvrdi da kafići i restorani nisu žarišta i traže da ostanu otvoreni još barem osam dana.

Sličnog je stava o novim mjerama i ličko-senjski župan Darko Milinović.

”Ja sam zagovornik mjera koje bi bile točkaste što se cijele Hrvatske tiče, a jednako tako i na području županije. U Vrhovinama i Donjem Lapcu nema zaraženih, tamo treba liberalizirati mjere. Možda je bolji primjer Novalja. Novalja ima šest aktivnih slučajeva. U ponedjeljak ćemo imati jedan sastanak da vidimo hoćemo li zatražiti od Stožera liberalizaciju pojedinih mjera tamo gdje je epidemiološka situacija dobra”, rekao je ličko-senjski župan Darko Milinović za RTL.

Župan vjeruje da će Nacionalni stožer sigurno razmotriti prijedloge njegove i drugih županija.


”Najlakše je zatvoriti, za to trebaju biti stvoreni nekakvi uvjeti, pa kad je ovakva situacija, a teška je situacija u Hrvatskoj. Treba omogućiti onima koji zadovoljavaju epidemiološke uvjete da barem koliko-toliko rade”, smatra lički župan.

Milinović je pojasnio da se na sastanku s ostalim županima suprotstavio tome da cijela Hrvatska ima model Međimurja i Varaždinske županije. Nijedan župan osim Čačića na tom sastanku nije bio za uvođenje strožih mjera, svjedoči Milinović.

Komentirao je i svoje zdravstveno stanje.

”Dobro sam, radim. Polako se uvodim u moje dnevne ritmove. Ne bih se cijepio samo iz jednog razloga, zato što sam prebolio koronavirus. Ja sam po zadnjim podacima šest mjeseci siguran od nove zaraze, a da nisam prebolio, cijepio bih se. Naravno, u onom trenutku kad bih došao na red”, pojasnio je Milinović.

Komentari