Milinović predao vlast: Ostavljam županiju u izvanrednoj financijskoj situaciji

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

U Gospiću je točno u podne župan Ličko-senjske županije Darko Milinović (LiPO) ovlasti predao novoizabranom županu Ernestu Petryju (HDZ).

Darko Milinović čestitao je Petryju na pobjedi, kao i HDZ-u i njihovim koalicijskim partnerima. “Volja birača u svakom slučaju se mora poštivati”, rekao je Milinović. Dodao je i da je županiju zatekao s više od 13 milijuna duga, a danas je ostavlja s 14 milijuna i 700 tisuća kuna na računu.

“Želim vrlo jasno reći da županiju ostavljam u, ne dobroj, nego izvanrednoj financijskoj situaciji”, rekao je bivši župan. “Županija nema nepodmirenih dospjelih obveza”, naglasio je Milinović dodajući da je županija prošlu godinu završila sa suficitom od deset milijuna kuna.

Nabrojao je mnoge svoje zasluge za razvoj županije i zamolio svoje nasljednike da ne daju nikom da govori da je Ličko-selska županija na zadnjem mjestu po BDP-u, jer “mi smo na desetom mjestu”.


“U četiri godine nisam podigao nijednu jedinu dnevnicu i nisam bio ni na jednoj reprezentaciji”, zaključio je Milinović držeći bankovnu karticu koju će također predati Petryju kojemu je poželio sve najbolje: Da što prije dodatno oporavi županiju gospodarski, a kao čelnik oporbe, kaže, će mu u tom pomoći. “Mislim da ćemo se oko strateških projekata uvijek dogovarati”, rekao je.

Petry se zahvalio glasačima koji su mu dali povjerenje. “Svi zajedno ćemo raditi na unaprjeđenju Ličko-senjske županije”, rekao je novi župan najavljujući projekte kojima će pokušati popraviti demografsku sliku županije. I vladajućima i opoziciji je poručio je da će u njemu imati partnera. Pročelnicima je poručio da očekuje da daju mandate na raspolaganje. “Moje je pravo da biram svoj tim suradnika s kojima ću surađivati naredne četiri godine. To nije ništa strašno, nitko neće ostati bez posla, ali moje je pravo da biram svoj tim”, rekao je Petry, prenosi N1.

 

Komentari