Milinović: Petry ne može voditi županiju, jer je politička kukavice koja se boji argumenata

Robert Fajt / CROPIX

Nakon što se ni u subotu Darku Milinoviću (LiPO) kandidatu za župana Ličko-senjske županije nije odazvao na sučeljavanje suparnički kandidat Ernest Petry (HDZ), Milinović je novinarima rekao da “Petry ne može voditi županiju, jer je politička kukavice koja se boji argumenata”.

Milinović je ustvrdio da se Petry i po treći put odbio sučeliti s njim jer da nema program i da se osim toga boji da bi morao “odgovoriti na neka pitanja”.

“On zna funkcionirati samo u kontroliranim uvjetima, kada je iza njega premijer ili pokoji ministar, a kada treba pokazati svoje kompetencije i argumente – onda se pretvara u bojažljivog donedavnog Pusićkinog omladinca”, rekao je Milinović aludirajući na Petryjevo ranije članstvo u stranci HNS.

Za sebe je rekao da mu je potencijal puno veći nego Petryjev, te da vjeruje da dio domoljubnog biračkog tijela “neće dati glas čovjeku koji se prodao Pusićki za direktorsku fotelju u HEP-u”.



‘Petry se prodao za direktorsku poziciju u HEP-u’

Na pitanje novinara na koje još birače računa u drugom krugu, osim onih iz prvog kruga, Milinović je odgovorio da je njemu i stranci LiPO uspjelo pobijediti u prvom krugu “moćnu mašineriju HDZ-a”, te da će tu pobjedu i završiti na Dan državnosti.

Smatra da je njegov birački bazen za drugi krug puno veći nego HDZ-ov, jer da je “HDZ ispucao sve adute u prvom krugu”, da računa i na birače HSP-a koji će prepoznati njegov politički put i konstantu njegovog domoljubnog političkog djelovanja, jer da oni “sigurno ne mogu dati povjerenje nekada ultraljevičaru Petryju koji se prodao toj ljevici za direktorsku poziciju u HEP-u”.

Milinović je, među ostalim, pozvao Petryja da objavi kolika mu je plaća, a za svoju je rekao da je javno dostupna kroz imovinsku karticu (u kojoj piše da iznosi 17914 kuna), te tvrdi da Petry iznos svoje plaće skriva “kao zmija noge”.

Petry je dva dana ranije rekao da nije “spao” na sučeljavanje s  Milinovićem koji je “prošlost HDZ-a i prošlost Ličko-senjske županije”. Također je rekao da je iz HDZ-a svojevremeno bio izbačen, da nije mogao surađivati sa Darkom Milinovićem kada je on vodio HDZ, da je nakon toga lokalno djelovao u HNS-u, ali se vratio u HDZ “odmah, isti trenutak nakon što je Milinović ‘izut iz cipela HDZ-a’”.

Komentari