Milinović: Petry je iskoristio HDZ da se obogati za vrijeme rata

Robert Fajt / CROPIX

Kandidat za ličko-senjskog župana, Darko Milinović, gostovao je u Newroomu N1 televizije te je govorio o rezultatima prvog kruga lokalnih izbora.

Na početku je rekao kako HDZ i njihov kandidat Ernest Petry, rade račun bez krčmara. “HDZ je sve digao na noge i nisu me uspjeli pobijediti. Od 8 općina ja sam pobijedio u 6, a Petry u dvije. Od 4 grada ja sam pobijedio u tri, on u jednom i to je pokazatelj”, kaže.

Istaknuo je i kako je HDZ prije četiri godine, kada je on bio njihov član, imao podršku od 60%, dok sada imaju 32%.

“Ja imam velik dio birača HDZ-a, ali imam i široki dijapazon onih koji nikada nsiu glasali za HDZ, a sada su moju političku opciju uzeli kao prihvatljivu. Ja sam uvijek u istim političkim okvirima i jasno je da sam domoljubnom biračkom tijelu desnog centra puno prihvatljiviji”, kaže.



Komentirao je i Petryjevu opasku da je bio Titov omladinac:

“Ja sam 81. godine napunio 18 godina i svatko je tada postao Titov omladinac. Nisam ni ja Titin omladinac, ja sam vjenčan, kršten za vrijeme komunizma pa nisam Titin, ali to je uvriježeni naziv. Bolje je i to nego biti Pusićkin omladinac, a tada si mogao birati hoćeš li biti Pusićkin omladinac, on je odabrao da hoće iz jednog jedinog razloga da postane direktor HEP-a. To će građani prepoznati. Jučer je rekao stvari koje govore o psihičkoj nestabilnosti

To govori o jednoj psihičkoj tenziji koja vlada kod Petryja. Uviježeno je u političkoj praksi da izazivač traži sučeljavanje, on izbjegava svako sučeljavanje i još jednom ga pozivam na sučeljavanje jer je ocean razlika između nas. To građani znaju, ali htio bih kroz sučeljavanja približiti kolika je to razlika”, rekao je.

‘Svjestan je da je puno slabiji kandidat’

“Ima li većeg demokratskog standarda od sučeljavanja? On je svjestan da je puno slabiji kandidat. Ako ja kažem postavite vi meni 10 pitanja, ja vama, svatko ima dvije minute za odgovor. Pozovi ti voditeljicu, doći ću u HDZ, neka cijeli županijski odbor i on stanu nasuprot mene, ja ću sam. Dakle on je svjestan da on tih kvaliteta nema da na taj način odgovara meni i zato izbjegava sučeljavanje”, rekao je.

Tvrdi da je i danas veći HDZ-ovac od Petryja:

“Ja bih došao i u HDZ jer čak i danas kada je HDZ moja prošlost i nema šanse da se ikada vratim ja sam veći HDZ-ovac nego Petry koji je iskoristio HDZ da se obogati za vrijeme rata i HSP Vesne Pusić da postane direktor HEP-a. Pitam ga kolika je njegova plaća i neka to javno kaže građanima”.

Rekao je i kako je HDZ njega sam potjerao, ali da su njegova politička ostala ista

“Kod mene je bitna činjenica da ja nisam izašao iz HDZ-a, kao što je Petry. Lagao je da je izbačen, on je izašao u desni blok pa je otišao kod Pusić ultra lijevo. Ja sam izbačen na nedemokratski način, ali za tim ne žalim jer samo dobio novu ljubav u stranci Lipo”.

Rekao je i kako se u HDZ-u vidi kriza rukovođenja te da polako gube identitet jer u Brinju, koje je bilo utvrda HDZ-a, nisu ni imali kandidata, a Šibenik i Zadar bi mogli izgubiti, prenosi N1.

Komentari