Milinović o drugom krugu izbora: Petry nema hrabrosti sučeliti programe, može funkcionirati samo kada je iza njega premijer ili ministri

Robert Fajt / CROPIX

Kandidat za župana u Ličko-senjskoj županiji Darko Milinović komentirao je drugi krug lokalnih izbora koji slijedi u nedjelju.

Kada je u pitanju popuštanje mjera koje kreće od petka, te pitanja ima li popuštanje mjera veze s izborima, rekao je kako vjerojatno i ima, ali da je dobro da se ono događa.

“Vjerojatno je to sve povezano i s izborima. Ili kontrola i kazna ili popuštanje mjera. Podržavam popuštanje, jer je nemoguće kontrolirati situacije u izbornim stožerima”, rekao je.

Na pitanje je li drugi krug izbora u njegovoj županiji borba HDZ-a proviv HDZ-a navodi da je HDZ njegova prošlost. “Prva ljubav, a prvu ljubav zaboravite onog trena kada sretnete pravu ljubav. Lipo okuplja 2000 građana, a od toga je 400 njih došlo iz HDZ-a. Velik dio nije ni bio u nekoj stranci do sada. To je bitka karaktera i preletača”.



Istaknuo je da su u kampanji ispisali povijest.

“HDZ je prvi put u Ličko-senjskoj županiji prilisljen na odlazak u drugi krug. Digli su mašineriju koja ovdje, kao i drugdje u zemlji postoji, no njihov bazen je u drugom krugu bitno sužen”.

Nakon obraćanja Andreja Plenkovića rekao je kako je čuo podršku sebi.

“Sad sam čuo podršku premijera koji podržava Dobroslavića koji radi za dobrobit županije, a smatram da je to potpora i meni. Iznenadila me ovako javna podrška meni, jer kao da je govorio o meni”, rekao je i dodao kako su se on i HDZ rastali zbog nedemokratskog čina prema njemu.

Tvrdi da Ernest Petry može funkcionirati samo u kontroliranim uvjetima, kada je iza njega premijer ili ministri.

“Prije dvije godine bilo je silnih obećanja zbog ponavljanja izbora u Ličko-senjskoj županiji, ali ništa što je obećano nije ispoštovano. Napravljeno je samo ono što je bilo u ingerenciji općina i gradova, a govorilo se i obilaznici”.

Naglasio je da će obraniti svoju poziciju kao župana.

“Obranit ću svoju poziciju. Ako kažem da imam 1500 do 2000 birača SDP-a koji neće glasati za HDZ, a ni DP niti HSP koji je imao 4500 neće glasati za HDZ, za čovjeka koji je bio od ultradesničara do uktraljevičara – moj je bazen glasača 8000 ljudi, a njegov 4000. Petry neka kaže za koje se pare prodao Vesni Pusić za direktorsku poziciju. On je najjednostavnijim rječnikom preletač”.

HDZ-u u županiji vlada kriza rukovođenja, indentiteta i snage, dodao je.

“Je li gubitak identiteta promijeniti tolike stranke? Biti na listi SDP-a, a potom sada HDZ-a? On sučeljavanje izbjegava jer ne bi mogao odgovoriti na ta pitanja. Organizirao sam četiri sučeljavanja na kojima bismo i on i ja odgovorili na deset pitanja jedan drugome. Rekao sam da bih mu ja pitanja unaprijed poslao, jer on zna funkcionirati u kontroliranim uvjetima”.

Tvrdi da Petry nema hrabrosti sučeliti programe, reći što on misli napraviti za Ličko-senjsku županiju i boji se pitanja koja mogu nastati u nekontroliranoj situaciji – sučeljavanje uživo.

Komentari