Miletić se hvali: Kao stranka podižemo ljestvicu i standarde, IDS je pokazao kako se može razvijati jedna regija

Foto: IDS

Predsjednik IDS-a Boris Miletić poručio je u subotu prigodom 30. obljetnice osnutka te stranke u Puli da je je upravo IDS pokazao kako se u Hrvatskoj može razvijati jedna regija, kako se može doprinijeti demokratizaciji društva i biti na strani građanskih prava te kako promovirati europske vrijednosti.

“Zasigurno su sami počeci stranke bili najizazovniji te stoga zahvaljujem svim osnivačima IDS-a. Devedesetih godina nije bilo lako biti član ove stranke, danas je to nešto sasvim drugo jer su iza nas tri desetljeća uspješnog rada. Drago mi je što je danas Istra doista oaza tolerancije, primjer i svjetionik u našoj zemlji, a za što su najzaslužniji naši građani, ali i IDS koji je cijelo to vrijeme dao viziju razvoja naše regije”, rekao je Miletić.

Pokazali smo da štitimo vrijednosti koje promoviramo

Komentirajući to što je načelnik općine Tar-Vabriga istupio iz IDS-a nakon verbalnog napada na novinarku Glasa Istre, Miletić je kazao da je Stojnić napravio jedini ispravni mogući potez.

“Krivo mi je što se to dogodilo. Mislim da smo kao stranka i na ovom primjeru pokazali kako se štite vrijednosti koje promoviramo, jer mi moramo biti prvi primjer onome za što se borimo. Na neki način i kao stranka podižemo ljestvicu i standarde pa očekujem da ih poštujemo unutar IDS-a”, ustvrdio je Boris Miletić.



S time u vezi, istaknuo je da je IDS uvijek inzistirao na objavi imovinskih kartica svojih dužnosnika.

“Naše su imovinske kartice svima dostupne. Smatram da svatko koji se želi baviti javnim poslom mora znati jasnu liniju između javnog i privatnog, mora znati da treba biti transparentan. Nema se tu što skrivati i ukoliko se netko želi baviti javnim poslom, onda treba poštivati zakone. Mi u IDS-u imamo nultu toleranciju na netransparentnost, inzistirat ću i dalje od svih suradnika da se tako i ponašaju”, poručio je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

IDS je otvoren za suradnju na lijevom liberalnom bloku

Govoreći o suradnji sa SDP-om on je istaknuo kako je IDS otvoren za suradnju na lijevom liberalnom bloku.

“Imamo veliku šansu zamijeniti ovu nesposobnu, korumpiranu Vladu i ukoliko je to zajednički cilj, onda to mora biti najviši cilj svih stranaka koje u tome žele sudjelovati. Poznato je da je IDS jedna od rijetkih parlamentarnih stranaka koja može za sebe reći da je dosljedna na način da ni pod koju cijenu ne mijenja svoje vrijednosti. I nema prebjega, nema žetončića. Nažalost, građani gube povjerenje u politiku, a mislim da je povjerenje u javni sustav i u politiku nešto na čemu sve stranke trebaju raditi”, istaknuo je Miletić dodavši kako “modalitet izlaska na izbore treba biti podređen jednom cilju – da grupacija stranaka ima većinu u parlamentu i formira novu Vladu koja će konačno usmjeriti ovu zemlju u pravom smjeru”.

“To znači da želimo od Hrvatske učiniti normalnu europsku državu, da se ne bavimo toliko prošlošću nego moramo razmišljati o životnom standardu svih građana”, zaključio je Miletić.

Podjelom prigodnih paketa diljem istarskih gradova u petak je, na Valentinovo, simbolično, obilježena 30. obljetnica osnutka IDS-a. Središnje obilježavanje 30. obljetnice IDS-a održat će se u subotu u Pazinu na prigodnoj svečanosti na kojoj se očekuju čelnici svih stranaka – partnera IDS-a, ali i novoizabrani hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

Komentari