Milanoviću i Bulju za kršenje mjera kazna do 10.000 kuna?

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Stožer civilne zaštite u petak će predstaviti nove izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti koje će ići u smjeru novčanog kažnjavanja odgovornih osoba u pravnim osobama zbog nepoštivanja uvođenja Covid-potvrda, doznaje Jutarnji list.

Zakon o zaštiti od zaraznih bolesti sada će izrijekom propisati kazne za odgovorne osobe koje ne primjenjuju odredbe o Covid-potvrdama.

Tako će se i gradonačelnik Sinja Miro Bulj, koji se protivi uvođenju Covid-potvrda, moći novčano kazniti, ali i drugi dužnosnici, poput predsjednika Republike, kao i sve druge odgovorne osobe jer ne poštuju odluku Stožera o uvođenju Covid-potvrda u javni i državni sektori.

Sadašnji Zakon, koji je s izmjenama na snazi od prosinca prošle godine, predvidio je kažnjavanje odgovornih osoba u pravnim osobama za kršenje svih mjera koje donosi Stožer, a iznosi se kreću od minimalno 3000 do 10.000 kuna. Sada će se među mjerama izrijekom istaknuti i Covid-potvrda kao posebna sigurnosnu mjera koja će se onda i adekvatno novčano kažnjavati, kao što je to slučaj, s primjerice, nenošenjem zaštitnih maski.



 

Komentari