Milanovićev sin pauzirao studiranje i zaposlio se na televiziji u vlasništvu poznatog bespravnog graditelja

Twitter

Sin novoga hrvatskog predsjednika Ante Jakov Milanović odlučio je napraviti predah od studija prava u Nizozemskoj i okušati se na splitskoj Televiziji Jadran, gdje od siječnja honorarno radi kao dopisnik iz Zagreba.

U dnevniku Televizije Jadran već je objavio prve priloge. Između ostaloga, i izvještaj o međureligijskoj konferenciji na kojoj je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izbjegao novinarska pitanja. O čemu je Ante Jakov Milanović detaljno izvijestio. Iz tog priloga vidi se da mu u njegovim prvim koracima u novinarstvu pomaže iskusni tv novinar i voditelj Robert Škurla, koji je s Milanovićem prilog i supotpisao.

Zanimljivo je da je vlasnik TV Jadrana splitski poduzetnik Stipe Latković, inače poslovni partner Zorana Milanovića. Na jednom od sučeljavanja Milanović se pohvalio da je pružao konzultantske usluge i tvrtki iz Šestanovca koja se bavi proizvodnjom obuće.

Riječ je upravo o Latkovićevoj “Splićanka – Obući”, koja stoji iza poznatog brenda medicinske obuće Dr. Luigi. I koja je nedavno izgubila 18 godina dugi sudski spor s Općinom Šestanovac oko Općinskog doma koji je tijekom privatizacije pod sumnjivim okolnostima došao u Latkovićeve ruke.



Latkovića su hrvatski mediji često nazivali kontroverznim poduzetnikom. Latković je, prema kraćoj verziji, bespravni graditelj koji godinama devastira jadransku obalu.

Latković je kumstvom vezan uz bivšeg predsjednika Stjepana Mesića, a u javnosti je prozvan “kraljem nogostupa”. Njegova tvrtka Point Split zaradila je velike novce na poslovima održavanja izvankolničkih površina nerazvrstanih cesta na području Splita. Potom i na uređenju dječjeg igrališta na Bačvicama te izgradnji dijela Ulice 141. brigade na Mejašima. Za takve je poslove godišnje uprihodovao 10 milijuna kuna, prenosi Jutarnji.hr.

Komentari