Milanović: Za zablude i greške svojih djedova Hrvati ne trebaju i više neće odgovarati

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović naglasio je da se Zbor narodne garde (ZNG) na današnji dan prije 30 godina na istome mjestu okupio u “jednom proplamsaju nade, želje i straha” u borbi za hrvatsku državu.

Prisjetio se i kako taj događaj nije izgledao kao ratna atmosfera, kao što to nisu bile ni riječi prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, ali i da su neki već tada bili na ratištu.

“Konačno u ovoj državi svoji smo na svome i razumijemo se bolje nego ikad. Zablude, greške i zločine svojih djedova trebamo polako početi zaboravljati, mi za njih nismo odgovorni. Ova hrvatska generacija zna bolje, i zahvaljujući ljudima kao što ste vi, i prije vas, ostvarili su bolje”, poručio je Milanović.

Istaknuo je kako je Hrvatska drugačija zemlja od drugih, jer put koji je prošla do neovisnosti nije prošla niti jedna sadašnja članica EU-a.



“To je naše bogatstvo, to je naš teret s kojim se nekada teško nosimo, ali nakon toliko godina treba konačno reći za zablude i greške svojih djedova Hrvati ne trebaju i više neće odgovarati, tu priču ja smatram završenom”, naglasio je Milanović.

Komentari