Milanović uzvraća: Plenković je krkao boze i gusti sa šlagom, a Jandroković je nasilnik bez mišića

Predsjednik Zoran Milanović prisustvovao je predstavljanju projekta ‘re-GENERATOR’, obnove i rekonstrukcije industrijskog pogona bivše tvornice ‘ZIVT’ u centru Zaboka. 

“Ovo je borba za izbor kvalificirane izvrsne osobe koju se želi minirati pod svaku cijenu. Dovesti je u vezi s nekim spornim zakonom pred prije deset godina što je laž. Gospodo, sretan Dan bezbednosti, 13. maja. Setio sam se. Svi koji ste nekad bili jedno, a sad ste drugo”, poručio je.

Na pitanje prodaje li on boze, kako je rekao Andrej Plenković, odgovorio je: “On je krkao boze i gusti sa šlagom, a ja sam pio pivo i viski. I kremšnite je krkao”.

Dodao je: “Mjesto predsjednika Vrhovnog suda je simbolički važno mjesto, ne može osoba na tom mjestu baš puno, osim možda nekakvu disciplinu uvesti”.



Osvrnuo se na priopćenje Vlade o programu Zlate Đurđević.

“Ja sam sam, a oni su rulja. Nitko me ne brani. Nemam instrumente za to. Prvo se uplela Vlade u proces u kojem Vlada nema mjesta. Ajmo sad na to koliko su si truda dali. To je naprosto panika. Ti ideš secirat program osobe koja se javila na javni poziv i koji je pretenciozan. Mi ovdje imamo pokušaj difamacije temeljem delikta mišljenja i analitičkog uma. Postoje ljudi koji misle, čitaju i analiziraju”.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković rekao je da će sigurno biti i treći javni poziv za predsjednika Vrhovnog suda.

“Tko je on da to može reći? On može nekažnjeno počiniti i kažnjeno djelo, ali tko je on da kaže to? Je l’ on to raspiruje, on je jedan nametnuti stranački dodvorica koji pokušava glumiti, ali je ustvari jedan nasilnik bez mišića, jedan obični nasilnik”, komentirao je Milanović.

Kritizirao je Vladu i zbog nabave borbenih aviona. “Šest mjeseci se o tome odlučuje. Kakva je to razina neodgovornosti? Kakvo je to guranje pod tepih? Gdje je to naučio premijer Plenković? Sramota”.

Osvrnuo se i na dug veledrogerijama. “Meni se nije dogodio taj dug. Pogledajte s kolikim sam dugom otišao s mjesta premijera, a kakav me dočekao”.

Komentirao je i priopćenje MORH-a u kojem je izostavljeno da je predsjednik pripadnicima Gromova dodijelio odlikovanja.

“Oni su tu da mi asistiraju i budu od administrativne pomoći. Oni su obični činovnici, ministar je stranački čovjek, što ja nisam. Ne mogu utjecati na obradu podataka i modalitete prikaza službe za odnose s javnošću. Izdaju se nagrade za ulizništvo, neće je dobiti Njonjo nego šef službe za odnose s javnošću MORH-a. Kad ministar bude dolazio gore i pitao može li se obratiti publici, reći ću naravno, pa nisam ja iz HDZ-a”, prenosi N1.

Komentari